eraf LOGO_dpv

 

 

 

Sešas renovētās skolas ēkas nodotas ekspluatācijā

Informācija sagatavota: 2014.gada 18.septembrī

Ir noslēgušies būvdarbi Daugavpils Profesionālās vidusskolas renovējamās ēkās, saņemot visus nepieciešamos atbildīgo institūciju atzinumus.

Ilgi gaidītais topošā Profesionālās izglītības Kompetences centra komplekss veidots no 6 ēkām, kuras tagad piedzīvojušas pamatīgu renovāciju. Vecās ēku fasādes ir saglabājušas savu vēsturisko veidolu, kas, savukārt, papildināts ar mūsdienīgiem dizaina elementiem. Komplekss ir ievērojams ar to, ka tas ir piemērots arī audzēkņiem ar īpašām vajadzībām - to nodrošina plānojums - pandusi un lifti.

Laika posmā līdz 2015.gada 30.jūnijam renovētajās mācību klasēs un darbnīcās tiks uzstādīts mūsdienīgs mācību aprīkojums. Starp tām būs modernizēti fizikas un ķīmijas mācību kabineti, automobiļu diagnostikas, dzelzceļa transporta, metināšanas, virpošanas, frēzēšanas, šūšanas un elektromontāžas mācību darbnīcas. Tāpat audzēkņu rīcībā būs mūsdienīgas informāciju tehnoloģijas, tajā skaitā - astoņas datorklases. Visi ieguvumi ļaus būtiski uzlabot mācību procesu atbilstoši darba tirgus prasībām.

Vērienīgajiem būvniecības darbiem skola piesaistīja Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Projekta kopējais attiecināmais finansējums ir 11,3 miljoni eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 86%, valsts budžeta līdzfinansējums - 14 %.

Kompleksa svinīgā atklāšana plānota 17.oktobrī.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa