logo eraf_dt

 

 

 

Svinīgā pasākumā tika atklātas Daugavpils tehnikuma renovētās ēkas

Ieguldot vairāk nekā 11 miljonus eiro, divu gadu laikā pilnībā rekonstruēts Profesionālās izglītības kompetences centrs “Daugavpils tehnikums”. Šobrīd Daugavpils tehnikums ir trešā lielākā profesionālās izglītības iestāde valstī. 2015.gada 1.septembrī mācības 19 izglītības programmās uzsāka vairāk nekā 1400 audzēkņi.

Rekonstrukcijas rezultātā, atbalstāmajās jomās- dzelzceļa transports, metālapstrāde, autotransports, enerģētika un šūto izstrādājumu tehnoloģijas, skola ieguvusi modernas un darba tirgus pieprasījumam atbilstošas mācību telpas un aprīkojumu. Daugavpils tehnikuma direktore Ingrīda Brokāne, atverot svinīgo pasākumu, uzsvēra, ka „ieguldījumi infrastruktūras uzlabošanā un mācību aprīkojuma modernizācijā būtiski paaugstinās audzēkņu sagatavošanas kvalitāti atbilstoši darba tirgus prasībām”.

1   2   3

 

 

 

 

Svinīgajā pasākumā piedalījās un klātesošos uzrunāja- Izglītības un zinātnes ministrijas ministres biroja vadītāja Linda Austere, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās, VAS “Latvijas Dzelzceļš” valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, Satiksmes ministrijas pārstāvis Juris Pakalns, SIA “Arčers” izpilddirektore Maija Baltgalve un citi ar projekta ieviešanu saistīti viesi.

4   5   6

7   8   9

 

 

 

 

 

 

 

 

Svinīgo pasākumu bagātināja dziedātājs Sandis Ulpe, kā arī dizaineres Ludmilas Lukjanskas lakatu kolekcija “Dabas ritums” un tērpu kolekcija “Pārdomu mežs”.

10   11   12

 

 

 

 

Svētku turpinājumā viesi iepazinās ar renovētajām telpām un jaunāko aprīkojumu Automobiļu diagnostikas un Dzelzceļa transporta darbnīcās.

13   14   15

 

 

 

 

Uzziņai:

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana Daugavpils Profesionālajā vidusskolā” (2013/0032/3DP/3.1.1.1.0/13/IPIA/VIAA/002) īstenošana tika uzsākta 2013.gada 11.decembrī, kad tika noslēgta Vienošanās ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par projekta īstenošanu, un vienlaikus arī tika parakstīts būvdarbu līgums ar SIA „Arčers”. 2014.gada februārī tika uzsākti būvniecības darbi, bet septembrī, visas ēkas jau tika nodotas ekspluatācijā. Tehnikuma būvniecības projekts tika īstenots septiņos mēnešos. Rekonstrukcijas gaitā tika renovēti trīs mācību korpusi, atjaunota Automobiļu diagnostikas darbnīca, kā arī izremontētas divas dienesta viesnīcas. Ēku tehniskā projekta autori ir SIA „Rem Pro”.

Modernizēti fizikas, ķīmijas un ģeodēzijas mācību kabineti, automobiļu diagnostikas, dzelzceļa transporta, metināšanas, virpošanas, frēzēšanas, šūšanas, elektromontāžas un elektrolaboratorijas, datorklases un bibliotēka.

Tehnikums ir vienīgā mācību vieta Latvijā, kur uzstādīts vilciena vadības simulators- lokomotīvju saimniecības tehniķu apmācībai; dzelzceļa ritošā sastāva bremžu stends, kas ļauj izzināt bremžu iekārtu uzbūvi, atsevišķu mezglu darbību, kā arī lokomotīves, kravas vagona un kravas vilciena bremžu vadību.

Projekta kopējās izmaksas: 11 303 041,82 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums- 9 720 614,85 eiro (86 %), nacionālais līdzfinansējums- 1 582 426,97 eiro (14 %).

 

1. Pēc rekonstrukcijas durvis ver atjaunotais PIKC Daugavpils tehnikums 

2. Daugavpils tehnikuma rekonstrukcijā iegulda 11 miljonus eiro 

3. Daugavpils Tehnikumā ieguldīti 11 miljoni eiro (video)

4. Завершается реновация Даугавпилсского техникума (видео)

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa