sem school_logo

 

 

Audzēkņi un skolotāji apgūst prasmes darbā ar 3D printeri

No 20. līdz 24.februārim Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Learning BEAUTY” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) ietvaros Daugavpils tehnikuma delegācija – skolotāji Irēna Dortiņa un Igors Ivanovs, audzēknes Jūlija Muromska un Alla Bārtule apmeklēja Profesionālās izglītības un tālākizglītības rajona centru (Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego) Vodzislavas Slonskas pilsētā (Polija).

1   2   3

 

 

 

 

Mācību brauciena mērķis bija praktiski izzināt un apgūt 3D printera konstruēšanu, 3D modeļu veidošanu un printēšanu. Projekta darba grupām bija uzdevums salikt no izprintētām detaļām 3D printera pamatu un korpusu. Gala rezultātā – pašu spēkiem tika izveidots 3D printeris.

Vodzislavas 3.vidusskolas (ZS nr 3 Wodzisław) apmeklējuma laikā projekta dalībnieki apguva vitrāžas veidošanas tehniku un origami.

4   5   6

 

 

 

 

Mācību programmas ietvaros bija iespēja apmeklēt uzņēmumu „POL – EKO aparatūra”, kas ražo ledusskapjus. Šis uzņēmums ir aprīkots ar modernākajām metāla apstrādes mašīnām -TruBend 7036, ProfiSystem CNC BFX 3121 un KUKA robotu. Lielu interesi izraisīja ogļu raktuves „Guido” apmeklējums. Audzēkņiem un skolotājiem bija iespēja ar liftu nolaisties pazemē 320 m dziļumā.

Kā atzina projektā iesaistītās dalībnieces Jūlija un Alla – šis ir ļoti interesants projekts, kurā ne tikai iegūtas vērtīgas zināšanas un pieredze, bet arī iegūti jauni draugi un lieliski pavadīts laiks.

7   8   9

 

 

 

 

Nākošā projekta darba grupu tikšanās paredzēta Čehijā laikā no 20. līdz 24.martam.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Learning BEAUTY” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv .”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa