sem school_logo

 

 

Praksē Portugālē aizvadīta pirmā darba nedēļa

Kā jau informējām iepriekš, uz Portugāli devušies 4 Daugavpils tehnikuma audzēkņi – topošie programmētāji. Jaunieši ir uzsākuši savas prakses gaitas dažādos Bragas pilsētā bāzētos uzņēmumos. Kristers Raivo Krams strādā firmā “Hidra IT – Tecnologias de Informação e Conteúdos, Lda”, Kliments Krasovskis un Kevins Krigers – “Cartões e Soluções”, bet Aleksandrs Buniks – “Phosphorland”. Aleksandrs, Kliments un Kevins nodarbojas ar WEB programmēšanu (veido mājaslapas vai tās komponentes, raksta programmēšanas valodā kādas programmas, kuras varētu kopīgot internetā), bet Kristers Raivo vairāk pievērsies dizainam (veido video materiālus un dizainus mājaslapai u.c.).

1   2   3

 

 

 

 

Prakses programmas ietvaros uzņemošā institūcija audzēkņiem organizē arī izglītojošus pasākumus par Portugāles vēsturi, kultūru un tradīcijām. Audzēkņi kopā ar Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāju Jevgeņiju Kružkovu iepazinās ar Bragu un apmeklēja galvaspilsētu Lisabonu.

4   5   6

 

 

 

 

Daugavpils tehnikums ik gadu cenšas piedāvāt saviem audzēkņiem iespēju praktizēties ārzemēs. Tādējādi palielinot projekta dalībnieku profesionālās zināšanas, prasmes un iemaņas, kā arī uzlabojot svešvalodas zināšanas. Starptautiska prakse ir iespēja audzēkņiem iepazīt atšķirīgu darba vidi, kultūru un sadzīvi, kā arī apgūt prasmes pielāgoties dažādām ikdienas situācijām.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Skolas stratēģija - inovācijas kā attīstības iespējas” (Nr.2016-1-LV01-KA102-022435) līdzfinansē Eiropas Savienība. “Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa