sem school_logo

 

 

Ar starptautisku konferenci noslēdzās Erasmus+ programmas projekts

Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projekta “Programmēšanas prasmju attīstīšana jauniešiem robotikā” ietvaros 15. un 16. maijā Daugavpils tehnikumā notika starptautiska konference, kurā piedalījās UAB “Baltic Orbis” Robotikas akadēmijas mācību centra (Lietuva) pasniedzēji un skolotāji no Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskās skolas (Lietuva), Elektrenai Profesionālā macību centra (Lietuva), Loules vidusskolas (Portugāle) un Daugavpils tehnikuma (Latvija).

1   2   3

 

 

 

 

Sadarbības partneri konferencē izvērtēja projektā sasniegtos rezultātus. Mūsu tehnikuma skolotājs Igors Ivanovs prezentēja projekta rezultātu izplatīšanas pasākumus Latvijā un ārpus tās robežām. Skolotāja Irēna Dortiņa kopā ar PR-21 grupas audzēkņiem Sergeju Fiļipovu un Staņislavu Grigorjevu demonstrēja izveidoto robotu. Audzēkņi pastāstīja par Lego robota konstruēšanas un programmēšanas pamatiem, kā arī demonstrēja Lego robotu darbībā – konkrētu uzdevumu izpildē. Audzēkņi par paveikto darbu saņēma nedalītu viesu uzmanību un atzinību.

4   5   6

 

 

 

 

Profesionālās izglītības mācību iestāžu administrācijas pārstāvji, programmēšanas un informātikas skolotāji diskutēja par jauniem mācību materiāliem un metodiku robototehnikas pasniegšanas jomā.

7   8   9

 

 

 

 

Konferences dalībnieki apmeklēja Daugavpils universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusu un iepazinās ar jauno zinātnieku darba vidi un nākotnes plāniem.

10   11   12

 

 

 

 

Kultūras programmas ietvaros viesi iepazinās ar ievērojamāko kultūrvēsturisko pieminekli pilsētā – Daugavpils cietoksni. Skaistais kopā darbošanās laiks paliks foto materiālos, videofilmās un atmiņās. Bet vislielākais ieguvums, protams, ir jauniegūtie draugi un profesionālā pieredze.

13   14   15

 

 

 

 

Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa