kopeejais nordplus

 

 

Skolotāji piedalās starptautiskā konferencē Lietuvā

Daugavpils tehnikums kopā ar sadarbības partneriem no Lietuvas iesaistījies Ziemeļu Ministru padomes izglītības un pētniecības mobilitātes programmas Nordplus Jauniešu apakšprogrammas projektā “Izaicinājumi jaunās Z paaudzes mācīšanā”. 16 skolotāji no Lietuvas un Latvijas apgūst labās prakses piemērus darbā ar Z paaudzes jauniešiem.

1   2   3

 

 

 

 

No 22. līdz 26.maijam 8 Daugavpils tehnikuma skolotāji viesojās Lietuvā, lai iepazītos un izvērtētu inovatīvu mācību metožu pielietojamību un efektivitāti Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskajā skolā. Mācību mobilitātes ietvaros skolotāji apmeklēja atklātās mācību stundas lietuviešu literatūras (skolotāja J.Sinkevičiene) un loģistikas (skolotāja Ž.Gomiene) priekšmetu pasniegšanā, kā arī piedalījās psiholoģiskajā treningā “Iespējas un praktiskās metodes jaunās Z paaudzes apmācībā”. Mūsu skolotājiem bija iespēja apmeklēt Sociālo zinātņu koledžu, Viļņas Tehnoloģiju, uzņēmējdarbības un lauksaimniecības skolu, kur iepazinās ar neformālās izglītības sniegtajām iespējām.

4   5   6

 

 

 

 

Skolotājiem tika dota iespēja strādāt radošā un aizraujošā darba vidē, apgūstot slapjo akvareļu tehniku un atklātņu noformēšanu pie mākslinieces G.Jarašūnes, kā arī aromātisko ziepju veidošanu un smaržu kokteiļu pagatavošanu. Kultūras programmas ietvaros skolotāji iepazinās ar Naudas muzeju, Viļņas vecpilsētu, TV torni, bohēmisko Viļņas apkaimi- Užupi un Belmontas muižu.

7   8   9

 

 

 

 

Starptautiskajā metodiskajā konferencē, kura bija plānota kā projekta noslēguma aktivitāte, piedalījās skolas no Lietuvas un Latvijas - Viļņas Dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskā skola, Sociālo zinātņu koledža, Viļņas Tehnoloģiju, uzņēmējdarbības un lauksaimniecības skola un Daugavpils tehnikums. Mūsu skolu pārstāvēja izglītības metodiķe Jeļena Dideviča, metodiskās apvienības vadītāja Jeļena Fedosejeva un psiholoģe Viktorija Ševeļkina.

10   11   12

 

 

 

 

Projekta rezultātu izvērtēšanas seminārā svinīgā gaisotnē mūsu skolotāji saņēma Europass Mobility dokumentu un uzņemošās skolas sertifikātu.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa