ESF logo_2017

 

 

“Nāc mums līdzi: Dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķis”

FSF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros, lai padziļinātu praktiskās zināšanas, 6. un 13 . novembrī tika organizēti semināri uzņēmumā „Latvijas dzelzceļš”, Daugavpils ekspluatācijas iecirknī. Tajos piedalījās KV-41 grupas audzēkņi un Jeļena Fedosejeva, skolotāja dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumu jomā. Seminārus novadīja Daugavpils ekspluatācijas iecirkņa tehniskās daļas vadītājs Arkādijs Gorbuļs.

1   2

 

 

 

 

 

Tēmas bija ļoti aktuālas, jo saistītas ar stacijas dežuranta un vilcienu dispečera darbu SCB ierīču bojājuma gadījumos, kā arī ar kvalifikācijas eksāmena praktiskās daļas jautājumiem. Semināra laikā audzēkņi ne tikai padziļināja zināšanas tehniskās ekspluatācijas noteikumu jomā, bet arī uzzināja, ka dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķim nepieciešama stratēģiska domāšana, spēja plānot un organizēt savu darbu, precizitāte darba izpildē, spēja komunicēt ar citiem kolēģiem, interese vienmēr mācīties un apgūt kaut ko jaunu.

Jau šodien mēs varam atbildēt uz šādiem jautājumiem: Vai tevi interesē ar dažādu situāciju izvērtēšanu, analizēšanu, lēmumu pieņemšanu saistīts darbs? Vai vēlies pats pieņemt lēmumus un par tiem atbildēt? Vai tev ir svarīgi izjust gandarījumu par sava darba nozīmīgumu, šajā gadījumā drošas vilcienu satiksmes veicināšanu un ietekmēšanu?

Pateicamies Daugavpils ekspluatācijas iecrkņa vadītāja vietniekam Andrejam Šakurovam par iespēju novadīt seminārus uzņēmumā „Latvijas dzelzceļš” un tehniskās daļas vadītājam Arkādijam Gorbulim par par lieliski organizētiem semināriem un atbildēm uz jautājumiem.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Fedosejeva