DVT dienesta viesnīcas ikdienas un pasākumi

Daugavpils Valsts tehnikuma dienesta viesnīcā dzīvo daudz izglītojamo no visas Latvijas. Vairākums no tiem  nāk no Latgales: Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas u.c. novadiem.  Bet ir arī tādi, kas atceļojuši pie mums pat no Ventspils un daudzām citām Latvijas pilsētām.

Visi dienesta viesnīcā dzīvo draudzīgi un saticīgi kā liela ģimene un cenšas uzturēt kārtību ne tikai savās istabiņās, bet arī koplietošanas telpās.

 

Pēc garās mācību dienas visi steidzas ieturēt maltīti. Un nav svarīgi, cik spožas ir mūsu kulinārās prasmes, visi cītīgi kaut ko gatavo. Maltītes ir dažādas, sākot ar pelmeņiem, makaroniem vai pusfabrikātiem līdz tādiem ēdieniem, kur tiešām pielietota iztēle, un rodas  gardi kulinārijas šedevri.

Kad sātīga maltīte ieturēta, var ķerties pie mājas darbu pildīšanas. Bet tā nav vienīgā nodarbošanās. Daugavpils Valsts tehnikumā un dienesta viesnīcā ir plašs pulciņu piedāvājums. Tehnikuma sporta zālē var nodarboties ar dažādiem sporta veidiem – vieglatlētiku, basketbolu, florbolu, volejbolu, kā arī  dienesta viesnīcas telpās var apmeklēt rokdarbu pulciņu un parādīt savas prasmes un radošas spējas. Mūsu jaunieši labprāt apmeklē sporta pulciņus. Bez tam, viņiem ir dota iespēja katru otrdienu sporta zālē spēlēt futbolu. Citi, savukārt, nodarbojas ar sev tīkamām nodarbēm un apmeklē attiecīgus pulciņus sevis pilnveidošanai. Kā piemēru var minēt deju pulciņus – hip-hop, break dance u.c.

1   5   18

 

 

 

 

Dzīve dienesta viesnīcā rit aktīvi, pilnvērtīgi un interesanti. Taču kādreiz ir arī jāsanāk kopā, lai jautri pavadītu laiku un, beidzot, iepazītu viens otru.

Un viens no tādiem pasākumiem tika veltīts Lāčplēša dienai. Mēs organizējām šo pasākumu 8., 9. un 10. novembrī. Pirmajā dienā dienesta viesnīcas jaunieši tika sadalīti 3 grupās un sapulcēti tehnikuma sporta zālē. Tika rīkotas sacensības. Viņi cīnījās savā starpā par vērtīgām balvām dažāda veida stafetēs un uzdevumu pildīšanā. Bija jautri un visiem bija labs garastāvoklis.

Otrajā dienā mūs apmeklēja Zemessardzes 34. artilērijas bataljona pārstāvji. Viņi sniedza priekšstatu par savu darbu. Vakarā bibliotēkas telpā  jauniešiem bija jāatbild uz 10 testa jautājumiem, kas bija saistīti ar Latviju un Lāčplēša dienu un kā izklaides uzdevums  jāuzzīmē Lāčplēsis. Visi bija sajūsmā.

Noslēguma dienā jauniešiem bija jāuzraksta radošs dzejolis par konkrētu tēmu. Beigās tika saskaitīti punkti un visi dalībnieki saņēma balvas.

Kopumā pasākums bija jautrs, visiem patika. Mēs bijām pārsteigti par tik plašu līdzjutēju pulku un dalībnieku skaitu.

23   24   27

 

 

 

 

 

vēl foto...