Izglītojošs seminārs par novitātēm elektrotehnikā un elektronikā

14.februārī Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nodaļa organizēja izglītojošu semināru par novitātēm elektrotehnikā un elektronikā, kurā piedalījās tehnikuma vadība, nodaļas pasniedzēji un sadarbības partneri no Daugavpils Lokotīvju remonta rūpnīcas un Lattelecom.

Mūsu tehnikuma enerģētikas nozares trīs pasniedzēji, kuri februāra mēneša sākumā apmeklēja starptautisko specializēto elektronozares izstādi Somijā, dalījās pieredzē par gūto brauciena laikā. Izstādē savu produkciju prezentēja pasaules vadošie uzņēmumi, galvenokārt no Somijas. Braucienu 21 dalībniekam no Latvijas puses organizēja uzņēmums Lattelecom un tas notika Eiropas Sociālā fonda projekta „Profesionālu mācību priekšmetu pedagogu un prakses vadītāju teorētisko zināšanu un praktisko kompetenci paaugstināšana ”ietvaros.

Tā kā programmā bija iekļauts Tamperes Profesionālās izglītības Kompetences centra apmeklējums, projekta dalībnieki klātesošiem izklāstīja un vizuāli prezentēja centra organizatorisko sistēmu, materiāli tehnisko nodrošinājumu un mācību procesa organizēšanu.

Daugavpils Valsts tehnikumā, veidojot uz tā bāzes Profesionālās izglītības kompetences centru, viena no atbalstāmajām prioritārajām jomām ir enerģētika un elektronika. Šis brauciens bija produktīvs arī tādēļ, ka tika radīta iespēja apzināt kādu jaunu aprīkojumu, tehnoloģijas un iekārtas būtu nepieciešams iegādāties jaunajās mācību darbnīcās.

 IMG 4900   IMG 4902   IMG 4903