Dzimtās valodas dienas pasākums

Latviešu valodas aģentūra Eiropas Valodu dienā 2011 izsludināja radošo darbu konkursu „Starp tevi un mani ir valoda" skolu jaunatnei. Konkursa mērķis – popularizēt latviešu valodas lietojumu, sekmēt valodas kā personiskas un valstiskas vērtības apzināšanos.

Šogad konkursā piedalījās jaunieši ne vien no Latvijas novadiem, bet arī no latviešu skolām ārvalstīs – no Melburnas, Briseles, Stokholmas, Bostonas, Adelaides un Hamiltonas. Kopā iesūtīti 334 literārie darbi, 101 zīmējums, tajā skaitā arī audiovizuāli darbi un komiksi.

 

No Daugavpils Valsts tehnikuma piedalījās 15. grupas audzēknes Margarita Andrejeva un Irēna Čeičiniece, kuras zīmēja komiksu “Paaudžu valoda”. Un 16. februārī kopā ar latviešu valodas skolotāju Jeļenu Dideviču tika aicinātas Dzimtās valodas dienas pasākumā Eiropas Savienības mājā.

Atklājot pasākumu, klātesošos uzrunāja Latviešu valodas aģentūras direktors Jānis Valdmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā locekle Sandra Kaupuža, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa, Latvijas Literatūras centra direktors, apgāda Mansards redaktors, Rīgas Latviešu biedrības valdes loceklis Jānis Oga.

Pasākumā bija iespēja piedalīties literārajā meistardarbnīcā, kuru vadīja dzejnieks Guntars Godiņš, pārbaudīt savas zināšanas viktorīnā, kopā ar mākslinieku Jāni Anmani atklāt sevī zīmēšanas talantu, folkloristes Ilgas Reiznieces vadībā mācīties radīt tradīciju. Savukārt Latvijas Universitātes students Mārtiņš Pavasaris dalījās pieredzē, ko viņam nozīmē lepoties ar savu valsti un valodu.

040   036   037

034   041   035