Noslēgts jauns sadarbības līgums

23. un 24.februārī pie mums viesojās Viļņas dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskās skolas delegācija, kuras sastāvā bija direktors Juozas Chmeliauskas, direktora vietnieks izglītības jomā Jeronimas Mikiparavičius un direktora vietnieks praktiskā apmācības jomā Valentinas Sergadejevas. Pagājušā gada decembrī mūsu tehnikuma delegācija apmeklēja kolēģus Viļņā, lai vienotos par kopīgiem sadarbības virzieniem, bet šoreiz- kolēģi no Viļņas ieradās Daugavpilī, lai parakstītu sadarbības līgumu gan ar Daugavpils Valsts tehnikumu, gan Rīgas Valsts tehnikumu.

Diskusijas „Kopīga izglītības telpa- Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvas” ietvaros, potenciālie sadarbības partneri apsprieda turpmākās īstenojamās aktivitātes. Pēc diskusijas tika parakstīts sadarbības līgums starp abām izglītības iestādēm Daugavpilī un Viļņā, kā arī panākta vienošanās par sadarbības līguma parakstīšanu starp Viļņu un Rīgu.

23. februārī Daugavpils Valsts tehnikuma, Rīgas Valsts tehnikuma un Viļņas dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskās skolas vadība tikās ar Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču. V.Azarevičs iepazīstināja viesus ar izglītības sistēmu Latvijā un pilsētas aktualitātēm izglītībā. Daudz bija runāts par gaidāmo reformu Latvijā, t.i. no 2015. gada nododot arodskolas pašvaldībām. Tikšanās laikā tika runāts par pedagogu kadru rotācijas iespējamību, par izglītības kvalitāti un pasniedzēju kadriem arodskolās. Vitālijs Azarevičs aktualizēja jautājumu par iespējamību ieviest valsts pasūtījumu profesijām, lai neražotu bezdarbniekus, lai būtu kvalificēti un, galvenais, vajadzīgi kadri. Bet otrs, kas būtu nepieciešams šīm skolām- pienācīgs finansējums, lai arodskolas varētu atļauties labus pasniedzējus, modernu tehnisko bāzi, jaunas tehnoloģijas.

Viesi iepazinās ar tehnikuma darba organizāciju, izglītības programmām un materiāli tehnisko bāzi. Kā Viļņā, tā arī Rīgā un Daugavpilī tiek īstenotas izglītības programmas dzelzceļa transportā, loģistikā un informāciju tehnoloģijās.

Viesiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils Starptautiskā masku festivāla pasākumu, kurš notika Latviešu kultūras centrā.

Sadarbība aizsākta, iezīmēti kopīgi pasākumi audzēkņu un skolotāju apmaiņai, jaunu projektu izstrādei abu skolu attīstības veicināšanai.

 6   11   12

 

 

 

 

 vēl foto...