Subkultūru festivāls „Mēs un subkultūras”

4. aprīlī Daugavpils pilsētas BJC „Jaunība” aktu zālē notika jauniešu subkultūru festivāls, kura mērķis bija iepazīstināt jauniešus ne tikai ar Daugavpils pilsētā sastopamo subkultūru pārstāvjiem, bet arī ar to rašanos un attīstības vēsturi. Festivālā tika pārstāvētas piecas subkultūras: Goti, Panki, Glamūrs, Anime – Loli un metālisti.

Mūsu parlaments piedalījās izlozē, kā rezultātā mūsu studentiem nācās izpētīt Panku subkultūru un atveidot tos festivāla laikā. Pārdomām laika nebija daudz, tāpēc studenti uzreiz sāka aktīvi gatavoties. Sagatavošanās procesā draudzīgi un koleģiāli piedalījās pārstāvji no abiem parlamentiem. Tā bija pirmā pieredze kopdarbībai.

Studenti sagatavoja informatīvus materiālus par Pankiem. Sižetiskās līnijas, ko rādīja festivāla laikā, tika balstītas uz dialogu starp vectēvu un mazmeitu. Valsts tehnikuma Panki pievērsa uzmanību ne tikai saturam, bet arī formai. Svarīgi bija attēlot Panku frizūras un tērpus! Te nāca palīgā meitenes – frizieres. Viņām veiksmīgi izdevās izveidot super izteiktas kā pēc krāsām (sarkana, zila, zaļa), tā arī pēc formas (ežuks, irokezs) frizūras.

1   2   3

 

 

 

 

 

Mūsu visraibākie studenti bija viskuplākajā pulkā, un katram bija pārdomāta loma. Ļoti lakoniskas un pārdomātas bija gan replikas, gan teksts, gan arī muzikālais pavadījums. Mūsu parlamenta dalībnieki pozitīvi un draudzīgi parādīja 10 minūšu priekšnesumu, kas pagāja kā vienas elpas vilciens.

Malači!

Informāciju sagatavoja: Olga Arhipova