Pieredzes apmaiņa Lietuvā

Leonardo da Vinci programmas pieredzes apmaiņas projekta „Resursu racionāla izmantošana un apsaimniekošana profesionālās izglītības jomā” ietvaros seši tehnikuma darbinieki laikā no 23.- 29.aprīlim viesojās Viļņas dzelzceļa transporta un komercpakalpojumu tehniskajā skolā.

Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstam, sadarbības partneri veikuši būtisku ieguldījumu skolas infrastruktūras modernizācijā. Skola ir viena no vecākajām profesionālas izglītības mācību iestādēm Lietuvā, kas atrodas Viļņas vecpilsētas daļā. Lielu uzmanību un interesi raisīja uzstādītais dzelzceļa lokomotīves vadības simulators un 3D klase, kuru uzstādīšanai bija piesaistīti speciālisti no Austrālijas.

Ar skolas administrācijas atbalstu tika organizēta darba vizīte „Lietuvas Dzelzceļa” kompānijā, kur apmeklējām Lokomotīvju un Vagonu depo. Mums bija unikāla iespēja tuvāk iepazīt Siemens ražotās jaunās lokomotīves un drezīnas.

Radošumu un inovācijas ikdienas profesionālās izglītības iestāžu darbā varējām izzināt arī Viļņas Biznesa pakalpojumu profesionālās izglītības centrā, Tūrisma un biznesa skolā, Automehāniķu un uzņēmējdarbības skolā.

Apmeklējot Viļņas Tehnoloģiju un dizaina koledžu, mums bija iespēja apmeklēt starptautisku mācību firmu izstādi, kurā piedalījās Lietuvas, Krievijas un Skandināvijas valstu skolu komandas. Šādas izstādes Lietuvā tiek organizētas katru gadu un to dalībnieku skaits no gada uz gadu strauji pieaug.

Kultūras programmas ietvaros apmeklējām viduslaikos celto Trakai pili- Austrumeiropā vienīgo pili, kas atrodas uz salas. Tā ir daļa no valstī vienīgā Nacionālā vēstures parka, ko uzskata par Lietuvas reprezentācijas reģionu. Patiesu sajūsmu izraisīja gleznainā Viļņas vecpilsēta, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Gūta jauna pieredze, kuru varēs izmantot, realizējot jauno Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu un, uz tehnikuma bāzes veidojot mūsdienīgu Profesionālas izglītības kompetences centru.

photo 1   photo 2   photo 3

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja Inta Laurena