Veiksmīgi aizstāvēta tehnikuma attīstības koncepcija

17.maijā Izglītības un zinātnes ministrijā, piedaloties ministram Robertam Ķīlim, valsts sekretāra vietniecei Ingai Štālei, Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktorei Inai Vārnai un citiem ministrijas atbildīgiem darbiniekiem, direktore Ingrīda Brokāne aizstāvēja Daugavpils Valsts tehnikuma perspektīvās attīstības koncepciju.

Valdība ir atbalstījusi virssaistības IZM pārziņā esošai ERAF aktivitātei 3.1.1.1. „Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai”, apstiprinot papildus finansējumu apmēram 62 miljonu latu apmērā profesionālās izglītības aktivitātei.

Šobrīd ir izvirzītas 10 profesionālās skolas Latvijā, kas pretendēs uz ERAF finansējumu. Tās ir skolas, kas izvērtēšanas kārtībā ieguvušas uzņēmēju atbalstu tālākai attīstībai. To vidū ir arī Daugavpils Valsts tehnikums.

Ministrijas vadība atzinīgi novērtēja direktores uzstāšanos. Cerēsim, ka komisija pieņems pozitīvu lēmumu, piešķirot tehnikumam finanšu līdzekļus aprīkojuma modernizācijai un infrastruktūras uzlabošanai.

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena