Ekskursijā pa Lietuvas skaistākajām vietām

16. un 17.jūnijā tehnikuma arodbiedrības komiteja organizēja ekskursiju uz Lietuvu. Programmā bija iekļauta vairāku interesantu objektu apskate.

2   4   6

 

 

 

 

 

Pirmajā dienā iepazināmies ar Kauņas vecpilsētu, tad devāmies uz lietuviešu kūrorta pilsētu Palangu. Dzintara muzejs aizrāva ar savu bagātīgo kolekciju, kas koncentrē unikālu vēstures materiālu un ekspozīciju no visas pasaules. Šeit ir izstādīts Eiropā trešais lielākais dzintars- „Saules akmens”, kas sver 3,5 kg. Muzejs ir izveidots 1963. gadā plašajos grāfu Tiškeviču apartamentos, kuri tika uzcelti 1897.gadā. Vakarā pastaiga pa Palangas promenādi, kurā sajūtama īpaša aura, kas bagātināja mūs ar pašmāju un viesmākslinieku uzstāšanos.

Otrā dienā dodamies ceļā uz Klaipēdu. Klaipēdā pārceļamies ar prāmi uz Kuršu kāpu- Neringu. Viesojamies Jodkrantē- mājīgā kūrortiņā pašā līča piekrastē. Raganu takā aplūkojam Lietuvas koktēlnieku meistardarbus – lietuviešu teiksmu un pasaku tēlus. Kuršu kāpas dabas taka un brīnišķīgais Baltijas jūras krasts – dabas un cilvēka radīts stūrītis, kur dvēsele paceļas spārnos. Protams, arī relaksācijas stunda pie atklātās jūras un Jūras muzejs ar savu floru un faunu. Tur aplūkojama bagātīga ekspozīcija – saldūdens un jūras zivis akvārijos, jūras dzīvnieki – roņi, pingvīni, jūras lauvas, koraļļu un gliemežvāku kolekcijas. Atpakaļceļā uz mājām iegriežamies Krusta kalnā netālu no Šauļiem. Viduslaikos Krusta kalna vietā esot bijusi zemgaļu pils, kas bijusi veidota no koka, tādējādi krustneši to nodedzinājuši. Ticīgu cilvēku vārdā Krusta kalns turpina pastāvēt līdz pat mūsdienām. Tādējādi uz kalna ir jūtama mierpilna enerģija, ko izstaro vairāk kā tūkstošiem Krusta kalnā un tā apkārtnē novietotie krusti.

1   3   5

 

 

 

 

 

Liels paldies arodbiedrības priekšsēdētājai Antoņinai Minčonokai, ekskursijas organizētājai, par pasakaino nedēļas nogali, ko viņa dāvāja ikvienam no mums!

Informāciju sagatavoja: Inta Laurena