ESF logo_2017

 

 

“Nāc mums līdzi: Dzelzceļa transporta automātikas, telemehānikas un komunikāciju tehniķis”

karjeras attistibaESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kura mērķis ir karjeras vadības prasmju attīstība notika trīs tikšanās (divas praktiskās nodarbības un viena ekskursija) ar mērķi iepazīt darba vidi un karjeras iespējas dzelzceļa uzņēmumā un ārpus dzelzceļa. Praktiskajās nodarbībās audzēkņi iepazina uzņēmuma iekārtu darbību, prasības ATS speciālistiem, vispārizglītojošo priekšmetu lomu ATS speciālistu sagatavošanā. Praktiskās nodarbības ATS-31 grupai notika 31.10.2017. VAS "Latvijas Dzelzceļš" Daugavpils signalizācijas un sakaru distances metroloģijas grupā un 21.11.2017. VAS "Latvijas Dzelzceļš" Daugavpils signalizācijas un sakaru distances Remontu tehnoloģijas iecirknī.

Ekskursijas laikā audzēkņi iepazina ATS speciālistu karjeras iespējas dzelzceļā un ārpus dzelzceļa. Ekskursija ATS-11 grupai notika 10.11.2017. VAS "Latvijas Dzelzceļš" Daugavpils signalizācijas un sakaru distancē.

Praktisko nodarbību laikā 3. kursa audzēkņi pamēģināja savas prasmes pielietot reālā darba vidē. Bet 1. kursa audzēkņi ekskursijas laikā iepazina uzņēmuma darba uzdevumus, darba apstākļos padiskutēja ar darba devēja pārstāvjiem par izglītības un karjeras jautājumiem. Ekskursijas beigās audzēkņi aizpildīja darba lapu par profesionāliem un karjeras jautājumiem. ATS-31 grupas un ATS-11 grupas audzēkņi izteica priekšlikumu turpināt sadarbību ar VAS “Latvijas Dzelzceļš”, jo daudzi no tiem plāno strādāt LDZ uzņēmumos.

Atskaiti sagatavoja: profesionālo priekšmetu skolotāja Anna Gurtā un pedagofs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs