ESF logo_2017

 

 

“Ražots Latvijā”: Daugavpils skrošu rūpnīca.

Š.g. 19. oktobrī un 24. novembrī AM-31 un L-21 grupas audzēkņi kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Ņinu Smuļko apmeklēja Daugavpils skrošu rūpnīcu. Tā ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis. Pasākums bija realizēts FSF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros.

1   2   3

 

 

 

 

Par pusotru stundu ekskursijas laikā audzēkņi ieguva priekšstatu par skrošu rūpnīcas vēsturi, ražošanas procesu, par to, kā ekonomikas krīze veicināja jauno pakalpojumu piedāvājumu. Audzēkņi izjuta darba gaisotni, uzzināja nodarbināto profesiju daudzveidību un karjeras iespējas rūpnīcā.

4   5   6

 

 

 

 

Tā arī bija lieliska iespēja mūsu audzēkņiem parādīt savu profesionālo zināšanu pielietošanu jaunos apstākļos gan materiālmācībā, gan ķīmijā, gan darba drošībā un tehniskā mehānikā. Piemēram, atrast un apspriest dažādu mehānisko pārvadu un piedziņu izmantošanu. Bet ekskursijas nobeigumā rūpnīcas šautuvē audzēkņi pārbaudīja savas šaušanas iemaņas. Paldies Pāvelam Kazaķevičam par aizraujošu ekskursiju un skolotājai Ņinai Smuļko par konstruktīviem komentāriem un domāšanu stimulējošiem jautājumiem.

Informāciju sagatavoja: Sergejs Bogatkevičs