ESF logo_2017

 

 

“Nāc mums līdzi, automehāniķis!”

Pasaule nestāv uz vietas. Novērtēt, cik ātri attīstās kravas automobiļu remonta nozare, izdevās mūsu 3., 4. un pusotra gada grupu automehāniķiem. No 21. novembra līdz 4. decembrim viņi kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Andreju Macaku apmeklēja Daugavpils „SCANIA Latvija” servisa centru. Katrai grupai bija paredzētas divas tikšanās servisa centrā: sarunas ar darba devēju un praktiskā nodarbība.

1   2   3

 

 

 

 

Pasākuma ietvaros audzēkņiem tika piedāvāta iespēja iepazīt mūsdienu prasības darbiniekam, darba kultūru modernā auto darbnīcā, karjeras iespējas autoremonta nozarē, modernus paņēmienus un tehnoloģijas kravas automobiļu apkopē un remontā. Brīvā un dabiskā sarunā ar Daugavpils „SCANIA Latvija” servisa centra direktoru Ruslanu Ščerbakovu audzēkņi uzzināja, ka mūsdienās veiksmīgai karjerai nepieciešamas ne tikai lieliskās profesionālās zināšanas, bet galvenokārt personiskās īpašības. Piemēram, spēja sadarboties kolektīvā, atbildība, tieksme pēc jaunām zināšanām un griba nepārtraukti attīstīties.

Praktisko nodarbību laikā audzēkņi iepazinās ar SCANIA jaunākajām tehnoloģijām kravas automobiļu apkopē un remontā. Visus iedvesmoja jauna bremzēšanas sistēma un attālināta diagnosticēšanas sistēma, kura dod iespēju SCANIA operatoriem, izmantojot internetu, novērot un daļēji kontrolēt jebkuras SCANIA automašīnas sistēmu darbību. Tā arī bija lieliska iespēja parādīt un pārbaudīt iegūtas zināšanas, kā arī precizēt savu plānoto karjeras ceļu.

Milzīgs paldies par sadarbību „SCANIA Latvija” un īpaši Ruslanam Ščerbakovam.

Pasākums bija organizēts EFS projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros.

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs