ESF logo_2017

 

 

Karjeras attīstības atbalsta pasākums “Nāc mums līdzi: kosmētikas ražošana”

ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros notika studiju programmas “Frizieru pakalpojumi” audzēkņu un skolotāju brauciens uz Rīgu, kura gaitā topošie frizieri apmeklēja AS “Dzintars”, AS “MADARA Cosmetics” un centru SALON LINE. Brauciena mērķis – apmeklēt uzņēmumus, iepazīties ar to vēsturi, iepazīties ar kosmētisko vielu ražošanā iesaistīto profesiju spektru, pieprasītāko izglītību un karjeras iespējām.

IMG 20180223_092048   IMG 20180223_094924   IMG 20180223_095105

 

 

 

 

 

Akciju sabiedrība “Dzintars” ir lielākais un senākais (darbība uzsākta 1849.gadā) parfimērijas un kosmētikas ražotājs Ziemeļeiropas valstīs. Uzņēmumam ir sava himna un ģerbonis. Tas ir vienīgais uzņēmums, kura ģerbonis reģistrēts Heraldikas komisijā pie Latvijas Valsts prezidenta Kancelejas.

Ekskursanti apmeklēja uzņēmuma muzeju un iepazinās ar uzņēmuma vēsturi, noskatījās filmu par mūsdienu ražotnes iespējām, apmeklēja ādas funkcionālās diagnostikas kabinetu, iepazinās ar dabīgo kosmētisko un matu kopšanas līdzekļu izgatavošanas metodēm un izejvielu izvēli. “Dzintara” filozofijas pamatprincips ir “Pirmkārt, nekaitēt!” – kosmētikai ir jābūt dabīgai un patiesi efektīvai, tāpēc uzņēmuma produkcija ir sertificēta.

IMG 20180223_100639   IMG 20180223_100738   IMG 20180223_103226

 

 

 

 

 

Ļoti aktīvi notika parfimērijas izmēģināšana Kosmētikas izstrādājumu laboratorijas izstāžu zāles telpā. Ekskursijas dalībnieki piedalījās aromātu testēšanā un noteikšanā, smaržu un odekolonu kompozīciju izvēlē, kā arī uzzināja par uzņēmuma produkcijas daudzveidību, jo produkcijas katalogā ir vairāk nekā kā 1000 dažādu kosmētikas, parfimērijas izstrādājumu, kā arī ķermeņa, sejas un matu kopšanas līdzekļu gan dāmām, gan kungiem. Uzņēmuma darbinieki, atbildot uz jautājumiem, pastāstīja par ražotnes profiliem, strādājošo izglītību un nepieciešamo zināšanu līmeni matu kopšanas līdzekļu izvēlē veiksmīgai karjerai frizētavā. Noslēgumā visiem ekskursantiem tika uzdāvināti AS “Dzintars” produkti un iespēja uzņēmuma veikalā iegādāties produktus ar speciālu atlaidi.

Nākamā vizīte – uzņēmums AS “MADARA Cosmetics”, kas atrodas Mārupē. Dibināts 2006.gadā un ražo pilnībā dabīgu un ekoloģisku kosmētiku, kas ir sertificēta pēc starptautiskā Ecocert standarta un gandrīz visas bioloģiskās izejvielas tiek audzētas Latvijā. Ekskursanti apmeklēja izmēģinājumu laboratoriju, apskatīja dažādu augu šūnas mikroskopā, uzzināja, ka ikviens produkts ir ekskluzīvi izstrādāts un ražots uzņēmumā, jo tādā veidā kontrolēts viss darba cikls vienā no mūsdienīgākajām ražotnēm Ziemeļeiropā. Lieliska iespēja iepazīties ar tehnoloģiskajiem procesiem bija darba novērošana ingredientu savienošanas laikā un gatavu produktu fasēšanā. Ekskursijas vadītāja atbildēja uz interesentu jautājumiem, sniedza informāciju par produktu izvēles pamatprincipiem, izskaidrojot, ka pats svarīgākais ir labi pārzināt materiālu sastāvu, jo tas lieliski paaugstina produktu iedarbību ādā un matos. Viņa pastāstīja, ka uzņēmums eksportē savu zīmolu produktus visā pasaulē, tāpēc tiek pieprasīti izglītoti un kvalificēti darbinieki, kas labi zina bioloģiju un ķīmiju. Noslēgumā audzēkņiem tika piedāvāts izmēģināt dažādus ādas kopšanas produktus un izvēlēties sev dāvanā tos, kuri patika visvairāk.

IMG 20180223_112145   IMG 20180223_121201   IMG 20180223_122939

 

 

 

 

 

Brauciena turpinājumā centrs SALON LINE. Ierodoties centrā, visi audzēkņi saņēma studenta un atlaižu kuponus pirmā starta komplekta iegādei, jo SALON LINE veikalā var iegādāties pasaulē populārāko skaistumkopšanas zīmolu kosmētiku, elektropreces un aksesuārus profesionālai lietošanai. Ekskursijas gaitā topošie frizieri tika iepazīstināti ar uzņēmuma darbību un tās virzieniem. Audzēkņi uzzināja, ka centrs SALON LINE kopš

2001. gada ir profesionālās skaistumkopšanas kosmētikas un aprīkojuma tirdzniecības līderis Baltijā un sniedz pakalpojumus profesionālās skaistumkopšanas nozares attīstībā. SALON LINE veikala pārdevēji - konsultanti pastāstīja par skaistumkopšanas zīmolu preču klāstu, matu kopšanas un veidošanas līdzekļu izvēli. Audzēkņi pilnveidoja savas zināšanas materiālmācībā, jo centra SALON LINE darbinieki sniedza izsmeļošas konsultācijas saistībā ar matu balināšanas, krāsošanas, kopšanas un veidošanas līdzekļu sastāvu un kvalitāti. Viņi pastāstīja, ka lielāka daļa pārdevēju - konsultantu strādā frizētavās, apmeklē skaistumkopšanas nozares seminārus, papildina savas zināšanas gan teorētiski, gan praktiski. Iegūtās zināšanas ir lielisks karjeras atbalsts, jo palīdz kvalitatīvi strādāt skaistumkopšanas jomā, sniegt konsultācijas klientiem un pircējiem matu kopšanas līdzekļu izvēlē. Noslēgumā katram ekskursantam dāvanā tika pasniegts jaunākais centra SALON LINE preču katalogs.

IMG 20180223_123738   IMG 20180223_125911   IMG 20180223_135143

 

 

 

 

 

Karjeras attīstības atbalsta pasākumā iegūtās zināšanas par kosmētikas ražošanu, saņemtās konsultācijas un iespaidi veicinās audzēkņu zināšanu un prasmju pielietošanu mācību procesā, kā arī profesionālās kvalifikācijas iegūšanā un karjeras veidošanā.

Paldies par organizēto braucienu pedagogam karjeras konsultantam Sergejam Bogatkevičam!

Pateicamies AS “Dzintars”, AS “MADARA Cosmetics” un centra SALON LINE darbiniekiem par interesantajām un izglītojošām ekskursijām uzņēmumos.

Informāciju sagatavoja: studiju programmas “Frizieru pakalpojumi” MK priekšsēdētāja Valentīna Saulīte