sem school_logo

 

 

Pieredzes apmaiņas mobilitāte Spānijā

Daugavpils tehnikuma direktores vietnieks izglītības jomā Oļegs Kartašovs nesen atgriezies no profesionālās pilnveides Spānijā, kur viņš kopā ar informācijas tehnoloģiju skolotāju Jevgeņiju Kružkovu iepazinies ar šīs valsts profesionālās izglītības sistēmu. Brauciena mērķis – gūt jaunas ierosmes, domājot par profesionālās izglītības iestāžu ilgtspējīgu attīstību.

1   2   3

 

 

 

 

Uzņemošā organizācija – Eiropas Projektu Attīstības centrs (EPD - European Projects Development) Portugālē (dibināts 2009.gadā).

Pieredzes apmaiņas laikā bija iespēja apmeklēt Barselonas profesionālās izglītības iestādes – ACCC – Academies Centre Català Comercial, Escola Espai, Centre Lopez Vicuña, Institut Poblenou un uzņēmumus – Boloberry Technologies un FabCafe.

4   5   6

 

 

 

 

Lielu interesi izraisīja starptautiskā e-zinātnes izcilības centra – “Barselonas Superkompjūters” apmeklējums un tikšanās ar tā darbiniekiem Torre Girona kapelā. Zinātnes un inženierijas paraugs, kas savienojis 10000 datoru vienotā veselā, ir 28. lielākais pasaulē.

Izglītības sistēma Spānijā ir sīki strukturēta – skolas iedalās sākumskolās, pamatskolās, arodskolās, vidusskolās, tās savukārt dalās pēc specializācijām – mākslas skolas, zinātnes un tehnoloģiju skolas, sociālo zinātņu skolas u.c. Daudzas skolās izmanto Moodle un citas platformas e-apmācībai, piedalās dažādos Erasmus+ programmas projektos.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Ilgtspējīga profesionālā izglītība – pieprasījums pēc jaunām zināšanām un prasmēm” (Nr.2017-1-LV01-KA102-035205) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Jevgeņijs Kružkovs