sem school_logo

 

 

Mūsu audzēkņi un skolotāji viesojās pie sadarbības partneriem Daugavpils 3. vidusskolā

No 9. līdz 13. aprīlim Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Learning BEAUTY” ietvaros Daugavpils tehnikuma audzēkņi Viktorija Bule (KS–21), Arina Ozerska (TT–21), Aleksejs Gorbuls (DT–11), Imants Lazdāns (DT–21) un skolotāji Igors Ivanovs, Irēna Dortiņa apmeklēja Daugavpils 3. vidusskolu. Projekta aktivitātēs piedalījās arī mūsu sadarbības partneri no Karvinas (Čehija) un Vodzislavas Slaski (Polija).

foto1   foto2   foto3

 

 

 

 

foto4    foto5    foto6

 

 

 

 

Pirmajā un otrajā dienā skolotāji un audzēkņi turpināja savu IT prasmju un iemaņu attīstīšanu – nodarbojās ar 3D modelēšanu un Lego robotu programmēšanu. Pēc nodarbībām jaunieši no Polijas, Čehijas un Latvijas laiku pavadīja spēlējot boulingu, piedaloties Daugavpils ZINOO centra darbnīcā, izveidojot savu papīra raķeti un sacenšoties lidojumā, kā arī strādājot komandā Escape room labirintos.

foto7    foto8    foto9

 

 

 

 

Trešajā dienā tika organizēts brauciens uz Skrīveru saldumu fabriku, kur mums pastāstīja par “Gotiņas” konfektes ražošanu un fabrikas vēsturi, kā arī iemācīja ietīt konfektes. Pēc aizraujošas mācību ekskursijas Kokneses mācību centrā "Mazā kāpa" ādas apstrādes radošajā darbnīcā visiem bija iespēja izgatavot savu suvenīru – atslēgas piekariņu. `

foto10    foto11    foto12

 

 

 

 

Ceturtajā dienā projekta dalībnieki devās uz Lietuvu. Anīkšču pilsētas dabas parkā notika pastaiga starp koku galotnēm un varēja izvēlēties kāpelēšanai vienu vai vairākas no 6 Dainuvas piedzīvojumu ielejas dažādas sarežģītības trasēm.

foto13    foto14    foto15

 

 

 

 

Piektdien, pēdējā pasākuma darba dienā, notika nodarbības ar robotiem un radoša, dažādiem izglītojošiem pasākumiem piesātināta darba nedēļa noslēdzās ar sertifikātu izsniegšanu projekta dalībniekiem no Polijas, Čehijas un Latvijas.

foto16    foto17    foto18

 

 

 

 

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programma īstenoto starpskolu stratēģiskās partnerības projektu „Mācies radoši” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6), ko līdzfinansē Eiropas Savienība. “Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: skolotāja Irēna Dortiņa