ESF logo_2017

 

 

“Ēnu diena 2018”

14. februārī visā Latvijā notika ne tikai Sv. Valentīna diena, bet arī “Ēnu dienas 2018”. Arī Daugavpils tehnikuma audzēkņi aktīvi tajās piedalījās, lai iegūtu sev pieredzi. Studenti pieteicās doties uz dažādām iestādēm.

Arīna Ozerska (TT-21) apmeklēja Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldi un ēnoja personāla lietu pārzines profesiju. Radītais iespaids par šo dienu ir ļoti pozitīvs. Arīna akcentē, ka šī diena ir ietekmējusi nākotnes plānus, varētu būt, ka viņa izvēlēsies tieši šo darbu.

1a   1b   1c

 

 

 

Anžela Mitroščenko (TT-31) devās pie biznesa inkubatora vadītājiem un visu dienu pavadīja kopā ar tiem. Ēnojot izdevās iepazīties ar mēra vietnieku un satikt šīs kompānijas Kanādas pārstāvjus. Viņu ieinteresēja komunikācija ar cilvēkiem, kuri vēlas atvērt savu uzņēmumu un piedāvā savas neierastās biznesa idejas.

Margarita Kostigova (TT-21), ēnojot karjeras konsultanta profesiju, devās uz Nodarbinātības valsts aģentūru. “Ēnu dienā es sapratu, ka varu lūgt palīdzību karjeras konsultantiem turpmākā darba meklēšanā,” sacīja Margarita.

Nikita Ziņenko (TT-31) pieteicās ēnot Daugavpils preču stacijas MKP un sekoja līdzi vecākās muitas uzraudzes Lilitas Dreles darbam. Nikitam intresē kravu kontroles veikšana, kā rezultātā var apskatīt kinologu darbu, kuri nodarbojas ar nelegālām kravām.

2c   3c   4c

 

 

 

Madara Velika (KS-31) devās uz servisa centru SIA “Dominkss” un iejutās administratora profesijā, strādājot ar dokumentiem. Madara vēlas turpināt darbu, kas saistīts ar viņas profesiju.

Valērija Čamane (KS-31) apmeklēja SIA “Doutkom TV”, kur iepazinās ar klientu apkalpošanas speciālista profesiju. Viņa dienas gaitā sastapās ar pienākumiem, kas tiek mācīti tehnikumā, un guva iepēju sarunāties ar klientiem un atrisināt dažas viņu problēmas .

Emīls Jansons, Artūrs Baters, Armands Urža (L-11) bija pieteikušies ēnot SIA LDZ CARGO Daugavpils lokomotīvju eksplutācijas nodaļas vadītāju Fjodoru Brokānu un SIA LDZ ritošā sastāva serviss Daugavpils lokomotīvju remonta centra galvenā inženiera vietnieku Andrjusu Vozgiļeviču. Galvenais mērķis bija pārliecināties par savas profesijas izvēles pareizību. Jaunieši pasākuma noslēgumā iekāpa 2M62U lokomotīvē un izbaudīja vilinošā spēkrata gaisotni.

Savukārt ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta izglītojamiem vispārējās un profesionālās izgītība iestādēs” ietvaros divas audzēknes Ēnu dienu pavadīja ārpus Daugavpils.

Sintija Micijevska (DT-31) brauca uz Preiļiem uz “BALTA AAS”, lai ēnotu apdrošināšanas speciālista profesiju. Viņu ļoti intresē komunikācija ar cilvēkiem, kad centies piesaistīt sev vairāk klientu. Dienas noslēgumā tika nolemts, ka nākamais solis dzīvē būs apgūt šo profesiju. Šī vienas dienas pieredze tika pavadīta ar emocijām, kuras noteikti paliks atmiņā.

Viktorija Ļūļāka (KS-31) mēroja ceļu uz Jēkabpili, lai ierastos uz “Swedbank”, kur ēnoja klientu apkalpošanas speciālista profesiju. “Bija patīkami ierasties ļoti prestižā uzņēmumā Latvijā, kad tevi sagaida jauki smaidi un patīkami vārdi. Ieva Stabulniece – “Ēnu devēja” sagatavoja nelielu mapi ar materiāliem, kas dienas gaitā palīdzēja labāk izprast bankas darbību. Es ieguvu sev vērtīgas zināšanas, jo tieši nākotnē viens no variantiem ir sākt darbu šeit. Darbs nav grūts, ja esi apguvis visas vajadzīgās zināšanas, bet tomēr saskarsme ar cilvēkiem un to vēlmēm “prasa” uzmanību un atbildību.”

Tā mūsu tehnikuma audzēkņi aizvadīja Ēnu dienas. Liels paldies visiem skolotājiem, kas pamudināja skolēnus doties iegūt pieredzi, lai jauniešu nākotne būtu labāka.

Informāciju sagatavoja: Viktorija Ļūļāka KS-31