ESF logo_2017

 

 

Ekskursija uz liela tirdzniecības tīkla uzņēmumu

Eiropas Sociālā Fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros š.g. 18. aprīlī tika organizēta ekskursija uz SIA „JYSK Linnen'n Furniture”. Pasākuma mērķis bija saistīts ar iespēju iepazīt nozares uzņēmuma profilu, kā arī ar tālākajām darba un prakses iespējām šajā uzņēmumā. Pasākumā piedalījās PIKC „Daugavpils tehnikums” “Klientu apkalpošanas speciālists” (KS) un „Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” (TT) specialitātes audzēkņi.

1J   2J   3J

 

 

 

 

 

Ekskursijas sākumā bija organizēta informatīva prezentācija. Prezentācijas gaitā topošajiem speciālistiem bija lieliska iespēja izprast uzņēmuma darbību, mērķus, attīstības stratēģijas un filozofiju, kā arī uzdot interesējošos jautājumus uzņēmuma pārstāvēm Līgai Vitei un Tijai Stirnai. Lekcija-prezentācija parādīja uzņēmēju un izglītības iestāžu pozitīvu sadarbības koncepciju.

Pēc tam audzēkņi apmeklēja preču uzglabāšanas noliktavas telpu, kur varēja redzēt, cik precīzi un labi organizēti visi ražošanas procesi un personāla darbs komandā. Ekskursijas programmā ar īpašu interesi tika apskatītas preču pārkraušanas, kontroles, apstrādes, iepakošanas operācijas. Noliktavas vadītājs precīzi skaidroja loģistikas darba momentu un risku, kuriem jāpievērš uzmanība speciālistiem tirdzniecības pārvadājumu un pakalpojumu nozarē.

4j   5j   6j

 

 

 

 

 

Profesionālās vidējās izglītības skolotāja Gaļina Minčenko norādīja, ka tikšanās ar speciālistiem ļoti aktuāla un savlaicīga apmācības sastāvdaļa, ņemot vērā audzēkņu prakses un mācību procesa grafiku.

Pasākuma ietvaros tika pārrunātas mūsdienu preču glabāšanas, transportēšanas iespējas un problēmas, prasības darbiniekiem un karjeras iespējas uzņēmumā. Uzņēmuma darbinieki uzsvēra audzēkņu disciplīnu un audzēkņu ieinteresētību.

Milzīgs paldies JYSK komandai!

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs