ESF logo_color_2017

 

 

BALTIC FASHION & TEXTILE RIGA

12. aprīlī TS grupu audzēknes kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Elvīru Azareviču un Ņinu Rudzi apmeklēja Starptautisko izstāžu centru Ķīpsalā, kur jau 23. reizi norisinājās starptautiskā tekstila industrijas izstāde „Baltic Fashion & Textile 2018”. Izstādes apmeklēšana bija sagatavota ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Mūsu mērķi bija izpētīt nozares uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus un karjeras iespējas nozarē, kā arī iepazīt tekstila industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Austrumeiropā.

1d   2d   3d

 

 

 

 

 

Izstādē sastopas modes nozares piedāvājums un pieprasījums no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm. Un pēc pasākuma mēs secinājām, ka nozarē jūtamas stipras attīstības tendences.

Visvairāk mums patika firmas Sonika ekspozīcija. SIA Sonika ir kompānijas “Brother” autorizēts pārstāvis un servisa nodrošinātājs Latvijas teritorijā. Viņiem bija ļoti iedvesmojoši audumi.

Bija interesanti apskatīt lietuviešu uzņēmuma “Textilis” ekspozīciju: džērsija un adīto audumu ražošanu, tekstila dizainu izveidi un firmas dažādas interesantas kolekcijas.

Gandrīz visas dienas garumā mums bija iespēja izbaudīt dažādu firmu aktuālās pavasara kolekcijas: Latvijas zīmoli “Varan Latvija” un “Black Swan”, lietuviešu zīmols “Adrika” un itāliešu zīmols “Italian Fashion Agency” prezentē sieviešu žaketes, topus, bikses un kleitas. Itālieši palika atmiņā ar darbiem no mākslinieciski apgleznota zīda. Dienu noslēdza Uzbekistānas uzņēmumu modes skates.

Visi dalībnieki bija atklāti sarunām, tas arī mūs ļoti iedvesmoja.

Informāciju sagatavoja: skolotāja Ņina Rudze