sem school_logo

 

 

Mūsu audzēknes atgriezušās no prakses Itālijā

Laikā no 8. līdz 28. aprīlim Erasmus+ programmas projekta ietvaros Rimini pilsētā (Itālijā) praksē stažējās 5 mūsu tehnikuma audzēknes – topošās klientu apkalpošanas speciālistes un frizieres. Kopā ar audzēknēm praksē Itālijā bija projektu vadītāja, skolotāja Irina Novikova.

1   2   3

 

 

 

 

Topošās klientu apkalpošanas speciālistes Sņežana Rutkovska un Viktorija Ļūļāka praksē stažējās aģentūrā “SISTEMO TURISMO” un Jūlija – Cēzara v.n. Rimini licejā.

Topošās frizieres Valērija Našatire, Viktorija Tukāne un Julianna Ignatjeva praksi apguva frizētavās “PARRUCCHIERE HAIR STYLIST DI MATTIOLI ELIO”, “VANITY STUDIO DI LORENZETTI CRISTIAN”, “PARRUCCHIERI DI.EM. DI ZANOTTI FABRIZIO & C. SNC”.

4   5   6

 

 

 

 

Prakses mērķis bija atbalstīt audzēkņu iespējas iegūt prasmes, iemaņas un kompetences, kas turpmāk veicinās viņu profesionālo un personīgo izaugsmi, nodarbinātību un iespējas iekļauties Eiropas darba tirgū.

Jāatzīmē, ka pirms prakses uzsākšanas, praktikantes padziļināti apguva profesionālo angļu valodu, kā arī notika pedagoģiskā un kultūras sagatavošana. Pirmajā prakses dienā praktikantes tikās ar uzņēmuma vadību un atbildīgajiem prakšu vadītājiem, lai iepazītos ar uzņēmuma darbu un kopīgi pārrunātu prakses darba programmu.

Praktikantēm bija ļoti laba iespēja prakses laikā apgūt jaunākās tehnoloģijas un metodes izvēlētajā profesijā, sasaistīt iegūtās teorētiskās zināšanas ar praksi ārzemju uzņēmumā, veicināt savu personīgo īpašību attīstību, uzlabot sociālās integrācijas iespējas, starpkultūru kompetenci un profesionālās angļu valodas zināšanas.

Projekta programmas mācību un kultūras pasākumu ietvaros brīvdienās praktikantēm bija iespēja iepazīties ar Itālijas vēsturi, kultūru, tradīcijām, piedalīties organizētajās mācību ekskursijās pa Rimini, Sanmarīno un Venēciju.

7   8   9

 

 

 

 

Noslēgumā, piedaloties projekta dalībniekiem, koordinatoriem un prakšu vadītājiem no Itālijas un Latvijas puses, tika izvērtēts prakses laikā paveiktais. Visi projekta dalībnieki saņēma uzņemošās organizācijas sertifikātus un Europass Mobility dokumentus.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Ilgtspējīga profesionālā izglītība – pieprasījums pēc jaunām zināšanām un prasmēm” (Nr.2017-1-LV01-KA102-035205) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa