Svešvalodu konkurss BRAIN RING „Kam tava sirds, ja tā nav Latvijai”

Sagaidot Latvijas simtgadi, apzinoties piederību Latvijas un Eiropas kultūrtelpai, 2018. gada 30.maijā Profesionālās izglītības kompetences centrā „Daugavpils tehnikums” notika svešvalodu konkurss BRAIN RING „Kam tava sirds, ja tā nav Latvijai”, kuru rīkoja Svešvalodu metodiskā komisija.

Konkursā piedalījās TT-11, KS-11, DT-11, L-11, KS-21, EM-21, DT-21, TT-21 grupas audzēkņi, kā arī audzēkņi no Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas (angļu valodas skolotāja Žaneta Dalecka un vācu valodas skolotāja Ārija Ļaksa).

1   2   3

 

 

 

 

Strādājot komandā, ievērojot saskarsmes kultūru, audzēkņi risināja dažādus uzdevumus par sasniegumiem Latvijas vēsturē un kultūrā, par Latvijas ģeogrāfiju, tradīcijām, pazīstamām vietām, par slaveniem cilvēkiem, viņu sasniegumiem, kurus sagatavoja angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena un vācu valodas skolotāja Jeļena Sardiko.

4   5   6

 

 

 

 

Audzēkņiem bija iespēja paplašināt savu redzesloku, pārbaudīt un uzlabot savas angļu un vācu valodas zināšanas, papildināt vārdu krājumu, uzzināt jaunu informāciju par savu dzimteni, kā arī par Vāciju un vāciešiem. Ļoti labas pareizrakstības zināšanas angļu valodā parādīja Emīls Jansons (L-11) un Kaspars Muižnieks (DT-11). Ar lielu interesi visi gaidīja konkursa rezultātus, un par uzvarētājiem kļuva jaukta komanda „DREAM TEAM”: Emīls Jansons (L-11), Karolīne Multiņa (TT-11), Viktorija Vinogradova, Andrejs Jermaševičs , Anna Bortkeviča (TT-21).

7   8   9

 

 

 

 

2.vietu ieguva ”FANTASTIC 4” komanda: Kaspars Muižnieks, Artjoms Titovičs, Kirils Ļebedevs, Dāniels Ginzburgs (DT-11) un 3.vietā ir „YELLOW TEAM”, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas komanda: Karīna Beļavska, Tatjana Jefimova, Iļja Timčenko, Sergejs Čaičuks.

Svešvalodu skolotāji izsaka pateicību visiem konkursa dalībniekiem par piedalīšanos Brain Ringā un apsveic konkursa uzvarētājus. Nākamajā mācību gadā Svešvalodu metodiskā komisija plāno veicināt sadarbību starp profesionālās izglītības mācību iestādēm un iesaistīt konkursā vairāk citas profesionālās izglītības mācību iestādes, lai rosinātu un aktivizētu interesi par svešvalodām mūsu jaunatnes vidū.

Informāciju sagatavoja: svešvalodu MK vadītāja Jeļena Sardiko

Fotogrāfiju autors: Oļegs Ostrovskis