sem school_logo

 

 

Mūsu skolotāji Čehijā piedalās projekta noslēguma pasākumā

No 13. līdz 16.jūnijam Daugavpils tehnikuma delegācija – skolotāji Irina Novikova, Anita Lazuko, Inga Glinska, Ilona Zubova, Igors Ivanovs un Viktors Drelings apmeklēja Karvinas Tehnisko skolu (Čehija), lai piedalītos projekta rezultātu izvērtēšanas pasākumā.

1   2   3

 

 

 

 

Sadarbības partneri no Čehijas, Polijas un Latvijas izvērtēja īstenotās projekta aktivitātes un kopīgi vienojās par jauna projekta pieteikuma izstrādi.

4   5   6

 

 

 

 

Mācību brauciena ietvaros bija iespēja apmeklēt Ostravas pilsētas metāla apstrādes rūpnīcu, kurā nodarbojās ar ogļu rakšanu un atdalīšanu, koksa un čuguna ražošanu. Uz šīs rūpnīcas bāzes tiek veidots liels tūrisma objekts. Te var apskatīt čuguna ražošanas gaitu. Tepat izvietota daudzfunkcionālā zāle „Gonga”, kurā atrodas plašs un interesants izglītības centrs. Vēl viena ēka tika pārbūvēta par „Mazo Tehnikas Pasauli U6”. Tā ir vieta mācībām un vienlīdz arī interaktīvais muzejs, kurš interesantā veidā parāda zinātnes un tehnikas attīstību.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Learning BEAUTY” (Nr. 2016-1-PL01-KA219-026661_6) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv .”

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa