ESF logo_color_2017

 

 

 

Pasākums „Design isle”

5.-7.oktobrī Rīgā, Starptautisko izstāžu centrā Ķīpsalā, norisinājās dizaina izstāde "Design Isle 2018". Tā bija lieliskā iespēja apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus. Mūsu tehnikuma audzēkņu vidū vienmēr bija daudz radošo cilvēku ne tikai savā specialitātē, bet arī pēc savas dabas. Un pasākums „Design isle” bija sagatavots tiem, kuri plāno īstenot savu karjeru radošā sfērā, vai tieši dizaina nozārē.

1   2   3

 

 

 

 

 

Pasākums bija sagatavots ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Mūsu mērķis bija apmeklēt lielāko dizaina izstādi Baltijas reģionā, lai izpētītu nozares uzņēmumu spektru, iepazītu potenciālos darba devējus un karjeras iespējas nozarē; iepazītu dizaina industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Austrumeiropā. Un mums viss izdevās.

4   5   6

 

 

 

 

 

Izstāde – radošas enerģijas stacija. Un visi atriezās ar savu iespaidu, ar jaunām zināšanām idejām un motivāciju. Mūsu audzēkņus kopā ar profesionālās izglītības skolotājām Ņinu Rudzi un Elvīru Azareviču ļoti iedvesmoja dažādu drēbīšu un apavu klāsts, kā arī oriģinālas rotaļlietas. Daži kopā ar interešu izglītības skolotāju Ludmilu Lukjansku atzīmēja mūziķa Igo (Rodrigo Fomina) dizaina priekšmetus – krūzes un traukus ar skudriņām.

7   8   9

 

 

 

 

 

Un ļoti svarīgs ir audzēkņu secinājums, ka tā bija iespēja redzēt un izjust, ka arī mūsu reģionā radošo cilvēku darbs ir atbalstīts: ir iespējas gan tālākizglītībai, gan komercdarbībai (Paldies „Magnetic Latvia”).

Informāciju sagatavoja: Ņina Rudze