sem school_logo

 

 

Mūsu audzēkņi un skolotāji gūst pieredzi ārzemēs

ERASMUS + programmas profesionālā izglītības sektora mobilitātes projekta ietvaros 25.novembrī no prakses Portugālē atgriezušies topošie datortehniķi Maksims Žiģisovs, Kaspars Muižnieks un programmētājs Staņislavs Grigorjevs.

Prakses pavadošā persona, direktores vietnieks praktiskās apmācības jomā Igors Ivanovs:

“Mūsu audzēkņi praksē stažējās Bragas pilsētas uzņēmumos “IFIX” un “Lote59”. Audzēkņi izstrādāja tīmekļa vietnes kompānijām un veica datortehnikas montāžas darbus. Brīvajā laikā audzēkņi apmeklēja Porto, Viana de Castelo un Lisabonu. Kultūras un sporta aktivitātes īstenojām kopā ar praktikantiem no Ungārijas, Slovākijas, Čehijas un Hovātijas.”

1   2   3

 

 

 

 

 

Laikā no 19. līdz 25.novembrim Bragā stažējās arī profesionālās izglītības skolotāja Irēna Dortiņa. Skolotāja izzināja modulārās apmācības īstenošanas labās prakses piemērus dažādās ar profesionālo izglītību saistītās iestādēs.

Kā apliecinājumu gūtās pieredzes atzīšanai uzņemošā institūcija praktikantiem un skolotājiem izsniedza sertifikātu. Projekta noslēgumā visi dalībnieki saņems Europass Mobility dokumentu. Pirmo reizi tehnikuma vēsturē audzēkņu mobilitātes projekta ietvaros piemēroti Eiropas kredītpunktu sistēmas izstrādes profesionālajā izglītībā un apmācībā (ECVET) elementi.

4   5   6

 

 

 

 

 

Plānots, ka janvārī uz Aveiro (Portugāle) praksē dosies topošie transporta pārvadājumu komercdarbinieki, aprīlī – uz Romu (Itālija) topošie elektrotehniķi un Barselonu (Spānija) – topošie klientu apkalpošanas speciālisti un frizieri.

Maijā, kad no audzēkņu prakses un skolotāju pieredzes apmaiņas atgriezīsies citi projekta dalībnieki, tiks organizēta starptautiska Erasmus+ programmas projektu rezultātu izvērtēšanas konference.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Kvalitatīva profesionālā izglītība – pamats nākotnes darba tirgus attīstībai” (Nr.2018-1-LV01-KA116-046842) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa