ESF logo_2017

 

 

Pasākums “Tech industry”

Novembra beigās visi interesenti tradicionāli laipni gaidīti uz ikgadējo Baltijas lielāko inženiernozaru izstādi Tech Industry. Arī šogad 30. novembrī mūsu tehnikuma audzēkņi kopā ar profesionālās izglītības skolotājiem Aleksandru Oļesovu un Veru Paļčiku ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros apmeklēja starptautisko izstāžu centru Rīgā, kur notika ikgadējā starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, ražošanas materiālu, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2018”.

 1   2   3

 

 

 

 

 

Lielākajā nozares izstādē Baltijā piedalījās vairāk nekā 270 uzņēmumu no dažādām Eiropas valstīm. Pārstāvēto produktu un pakalpojumu klāsts bija plašs – iekārtas un aprīkojums dažādām tautsaimniecības nozarēm, risinājumi enerģētikas sektoram, kā arī pilns spektrs ar metālapstrādes pakalpojumiem.

Tā bija lieliska iespēja izpētīt nozares uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus, iepazīt industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Baltijā. Pasākumu apmeklēja dažādu specialitāšu audzēkņi: metālapstrādātāji, lokomotīvju saimniecības tehniķi, automātikas un telemehānikas speciālisti, automehāniķi, dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķi.

Audzēkņu atmiņā palika robotizētas iekārtas, CNC apstrādes centri, lāzera štancēšanas iekārtas. Ceram, ka, pateicoties izstādei, visi pārliecinājās savas profesijas izvēlē vai sāka aktīvi domāt par tālākizglītību inženierzinātnē.

Paldies mūsu skolotājam A. Oļesovam par komentāriem ekskursijas laikā.

Informāciju sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja V. Paļčika