Skolas soma_LV100-logo

 

 

„Karš un māksla”

2019.gada 12. decembrī L-21 un TS-21 grupu audzēkņi kopā ar skolotājām N. Ņikitinu un S. Bičkovu devās aizraujošā un izzinošā mācību braucienā uz Rīgu programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros. Mūsu mērķis bija īstenot pasākumu „Karš un māksla”, apmeklējot Mākslas muzeja „Rīgas Birža” ekspozīciju un Latvijas Kara muzeju, lai iepazītu Latvijas kultūras vērtības un kultūras laikmetīgas izpausmes.

Ceļot – tas vienmēr ir interesanti, tāpēc ceļotāju noskaņojums bija priecīgs, zinātkārs, radošs un gatavs jauniem iespaidiem.

a   b   c1

 

 

 

 

 

Mākslas muzejā „Rīgas Birža” mēs apskatījām lielāko ārzemju mākslas kolekciju Baltijā. Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā celta laikā no 1852. līdz 1855. gadam, atdarinot Venēcijas renesanses palaco formas, kas simbolizē bagātību un pārpilnību. Ēka veidota pēc vācu izcelsmes Pēterburgas arhitekta Haralda Jūliusa Boses (Harald Julius Bosse, 1812-1894) projekta, un visas tās telpas pirmo reizi ēkas pastāvēšanas vēsturē ir pilnībā atvērtas publikai. Šobrīd muzejā regulāri norisinās starptautiski izstāžu projekti un kultūras un mākslas pasākumi.

Apmeklējām arī Latvijas Kara muzeja ekspozīcijas par viduslaiku un jauno laiku militārās vēstures tēmām, 1. un 2. pasaules kara notikumiem, neatkarīgas Latvijas valsts proklamēšanu un valsts izveidošanu. Muzejā mēs apskatījām plašas ieroču, dokumentu, fotogrāfiju, ordeņu, formas tērpu un citas kolekcijas.

Tas bija lielisks kultūras ceļojums, kas deva jaunas emocijas un pieredzi – materiālu apspriešanai klases stundu laikā.

Informāciju sagatavoja: Svetlana Bičkova