sem school_logo

 

 

Audzēkņu prakse ārvalstu uzņēmumos – motivē nākotnes profesijai

No 2019.gada 7. līdz 27. janvārim 3 mūsu tehnikuma audzēkņi – topošie transporta pārvadājumu komercdarbinieki – Margarita Kostigova, Marija Ļahova un Viktorija Vinogradova stažējās praksē Aveiro pilsētas uzņēmumos Portugālē.

Prakse ārvalstu uzņēmumā deva iespēju attīstīt audzēkņu profesionālās kompetences, apgūstot jaunākās tehnoloģijas un metodes izvēlētajā profesijā. Tā bija iespēja nostiprināt un paplašināt iegūtās teorētiskās zināšanas, kā arī pilnveidot profesionālās angļu valodas zināšanas. Ne mazāk svarīgs ieguldījums ir personisko kompetenču attīstībā. Uzlabotas sociālās saskarsmes un komunicēšanas iemaņas, spēja darboties komandā.

1   2   3

 

 

 

 

 

Gan audzēkņi, gan skolotāja projekta gaitā ne vien guva jaunas zināšanas un pieredzi profesionālajā jomā, bet arī gana plašu starpkultūru pieredzi. Brīvdienas bija saplānotas, apmeklējot Aveiro, Porto, Koimbru un Lisabonu. Projekta dalībnieki atklāja vietējās tradīcijas, aplūkoja vēsturiskas vietas, apmeklēja izstādes un muzejus. Un, neapšaubāmi, sastapa interesantus cilvēkus un ieguva jaunus draugus.

Kā pastāstīja prakses pavadošā persona – angļu valodas skolotāja Aleksandra Pomitkina: “Noslēguma pasākumā, svinīgā gaisotnē, visi praktikanti saņēma uzņemošās organizācijas parakstītu Europass Mobility dokumentu. Dokuments kalpos par pierādījumu gūtajai starptautiskajai pieredzei un uzlabos konkurenci darba tirgū.”

4   5   6

 

 

 

 

 

Maijā, kad no audzēkņu prakses Spānijā un Itālijā atgriezīsies 7 praktikanti – topošie elektrotehniķi, klientu apkalpošanas speciālisti un frizieri, kā arī 7 skolotāju pieredzes apmaiņas projekta dalībnieki no Čehijas, Itālijas un Spānijas, tiks organizēta starptautiska konference, kuras laikā visi projektā iesaistītie dalībnieki dalīsies iespaidos par gūto pieredzi. Plānots, ka konferencē piedalīsies viesi no Igaunijas, Lietuvas un Spānijas.

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Kvalitatīva profesionālā izglītība – pamats nākotnes darba tirgus attīstībai” (Nr.2018-1-LV01-KA116-046842) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa