Logo Nordplus_2019

 

 

Pieredzes apmaiņā uz Igauniju

Ziemeļvalstu Ministru padomes Nordplus programmas Junior 2018 projekta „Skolotājs – atslēga uzņēmējdarbības izglītība” (Nr. NPJP 2018/10149) Daugavpils tehnikuma 8 cilvēku darba grupa pagājušajā nedēļā viesojās projekta partnerorganizācijā – Tallinas Politehnikumā (Igaunijā).

1   2   3

 

 

 

 

 

Mobilitātes mērķis bija izzināt labās prakses piemērus uzņēmējdarbības izglītības īstenošanā Igaunijā. Daugavpils tehnikuma skolotāji apmeklēja mācību nodarbības, vēroja pedagoģiskā procesa kompleksu, skolotāju darba specifiku, hospitēja, analizēja un vērtēja, kā stundās tiek realizēts mācību saturs atbilstoši uzņēmējdarbības izglītības nostādnēm. Vizītes laikā skolotāji iepazinās ar izglītības kompetences centra Innove darbu un metodiskām izstrādnēm uzņēmējdarbības izglītības jomā. Skolotāji apmeklēja organizāciju Junior Achievement un novērtēja tās sasniegumus Igaunijā. Daugavpils tehnikuma delegācija apmeklēja Tallinas Tehnisko Universitāti, kurā profesore Urve Venesaar iepazīstināja ar savu praksi uzņēmējdarbības iniciatīvā, kā arī piedāvāja apmeklēt Mektory – inovāciju un uzņēmējdarbības centru, kura galvenais uzdevums atbalstīt jaunās idejas un biznesu.

4   5   6

 

 

 

 

 

Tallinas Politehnikums organizēja tikšanās ar “Uzņēmējdarbības skolas” (ETTEVÕTLIK KOOL) izglītības programmas pārstāvjiem, kuri kopš 2006. gada darbojas Ida-viru reģionā un integrē uzņēmēju mācību skolu sistēmā, lai uzlabotu izglītības kvalitāti un tādējādi palielinātu jauniešu panākumus dzīvē.

7   8   9

 

 

 

 

 

Šī gada maijā Daugavpils tehnikumā apmaiņas vizītē ieradīsies 8 skolotāji no Tallinas Politehnikuma.

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa