ESF logo_color_2017

 

 

“Ēnu diena 2019” karjeras atbalsta projekta ietvaros

2019.gada 13. februārī visā Latvijā notika “Ēnu diena 2019”. Arī Daugavpils tehnikuma audzēkņi aktīvi tajās piedalījās, lai iegūtu sev jaunu nodarbinamības pieredzi, iepazītu profesiju pārstāvju darba ikdienu, darba specifiku, kā arī izmēģinātu savas iemaņas un pārbaudītu savu interesi par novērotā speciālista darbu. Mūsu tehnikuma audzēkņi pieteicās doties uz dažādām iestādēm: no VAS “Latvijas dzelzceļš” līdz Valsts probācijas dienestam un Daugavpils pilsētas domei.

1   2   3

 

 

 

 

Šogad ESF projekta Nr.8.3.5.0./16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējās un profesionālās izgītība iestādēs” ietvaros pieci audzēkņi Ēnu dienu pavadīja ārpus Daugavpils.

Emīls Jansons, Artūrs Baters, Armands Urža (L-21) bija pieteikušies ēnot VAS “Pasažieru vilciens” elektrovilciena mašīnistu. Galvenais mērķis bija pārliecināties par savas izvēles pareizību, profesijas pieprasījumu. Pārrunās ar kompānijas pārstāvi par karjeras perspektīvām viņi uzzināja, ka tuvākā laikā VAS “Pasažieru vilciens” gaida vairāk nekā 30 elektrovilciena mašīnistus. Tomēr mašīnists-instruktors pievērsa viņu uzmanību tam, ka “neskaitot atbilstošu izglītību, mašīnista darbā ir svarīga precizitāte, atbildības sajūta, augsts stresa noturības līmenis un spēja ilgstoši strādāt paaugstinātā koncentrēšanās režīmā.” Bet vislielāko iespaidu jauniešiem pasākuma laikā atstāja brauciens uz Jelgavu elektrovilciena ekipāža sastāvā.

4   5   6

 

 

 

 

Sintija Micijevska (DT-31) brauca uz Rīgu, lai ēnotu SIA “Moller Auto Latvija” komerctranspotra tirdzniecības konsultanta profesiju. Viņa ieguva sev vērtīgas zināšanas un pozitīvas emocijas. Pasākuma laikā Sintija pieredzēja saskarsmes prasmju svarīgumu darbā ar klientiem un apzināja, ka veiksmīga karjera sākas ar attieksmi pret saviem pienākumiem. Sintija akcentē, ka šī diena ir ietekmējusi nākotnes plānus un var būt, ka viņa izvēlēsies tieši šo darbu.

Slikts karavīrs, kurš nesapņo kļūt par ģenerāli. Jolanta Treskina (PR-11) apmeklēja Valsts kanceleju un ēnoja Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta projektu vadītāja amatu. Radītais iespaids par šo dienu ir ļoti pozitīvs. Starp galvenajiem pasākuma “ieguvumiem” Jolanta minēja novērojumus par to, ka IT zināšanām ir milzīga nozīme mūsdienu pasaulē, un cilvēkam ar velmi un centību visas durvis ir atvērtas, jo pat Valsts kancelejā strādā cilvēki no Latvijas novadiem, bet tie ir īstie profesionāļi.

Šī vienas dienas pieredze tika pavadīta ar emocijām, kuras noteikti paliks atmiņā. Liels paldies visiem skolotājiem, kas pamudināja audzēkņus doties iegūt pieredzi, lai jauniešu nākotne būtu apzinātāka, interesantāka un sasniegumiem bagāta.

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs