sem school_logo

 

 

Mūsu audzēkņi atgriezušies no prakses Spānijā

Laikā no 8. līdz 28.aprīlim 4 mūsu audzēkņi praksē stažējās Barselonas pilsētas uzņēmumos. Topošās klientu apkalpošanas speciālistes Veronika Jevgeņjeva (KS-31) un Anna Vavilova (KS-31) praksē stažējās asociācijās “Diomira” un “Associacio Catalana Pro Persones Sordcegues”, bet frizieres Inese Baranovska (FR-21) un Sabīne Orlovska (FR-21) – uzņēmumā “Maria Barcelona Pelvquerias”.

1   2   3

 

 

 

 

 

Kā pastāstīja prakses vadītāja Irina Novikova, jaunietes praksē ne tikai papildināja profesionālās prasmes un svešvalodu zināšanas, bet arī iepazina darba vidi un apstākļus citās zemēs.

Praksei ārzemēs ne mazāk nozīmīga ir arī iespēja iepazīties ar citu valstu kultūru, kas veicina personisko izaugsmi. Brīvdienās praktikantes apmeklēja Žironu, Monseratu, Figueres un Barselonas pilsētas ievērojamākās vietas.

4   5   6

 

 

 

 

 

Uzņemošā institūcija praktikantēm izsniedza sertifikātu kā apliecinājumu prakses atzīšanai. Projekta noslēguma konferencē 9.maijā projekta dalībnieki saņems arī Europass Mobility dokumentu.

7   8   9

 

 

 

 

 

Lai iegūtu tiesības iziet praksi kādā no ES valstīm, audzēkņiem jāiztur atlases konkurss. Dalībnieki tiek vērtēti pēc noteiktiem atlases kritērijiem. Kandidātiem jābūt sekmīgiem visos priekšmetos, nepieciešamas labas angļu valodas zināšanas un profesionālās iemaņas. Tiek vērtēts arī socializācijas prasmju līmenis, jābūt augstai saskarsmes kultūrai un pozitīvai attieksmei pret sabiedriskajiem pienākumiem.

10   11   12

 

 

 

 

 

Kopā šajā mācību gadā praksē uz Portugāli, Spāniju un Grieķiju devās 13 audzēkņi un 4 pavadošās personas.

13   14   15

 

 

 

 

 

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Kvalitatīva profesionālā izglītība – pamats nākotnes darba tirgus attīstībai” (Nr.2018-1-LV01-KA116-046842) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa