ESF logo_color_2017

 

 

Karjeras attīstības atbalsta pasākums “AUTO 2019"

2019. gada 12.aprīlī Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, notika starptautiskā autoindustrijas izstāde “AUTO 2019". Mūsu automehāniķu specialitātes audzēkņi ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros devās ekskursijā uz lielāko nozares izstādi Baltijas reģionā izpētīt nozares uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus, iepazīt autoindustrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences, veicinot audzēkņu interesi par inženierzinātnēm.

1   2   3

 

 

 

 

 

4   5   6

 

 

 

 

 

Audzēkņiem izstādes ietvaros izdevās sasniegt ne tikai karjeras mācību mērķus, bet arī apmierināt savas estētiskās vajadzības. Viņi varēja iepazīties ar pasaules vadošo autoražotāju jaunākajiem automodeļiem. Autoindustrijas izstādē “Auto 2019” Ķīpsalā Baltijas mēroga pirmizrādes piedzīvoja trīs jauni auto. Viens no tiem – visjaudīgākais un visātrākais “Lamborghini” superauto “Aventador SVJ”, Baltijas mēroga pirmizrādi izstādē piedzīvoja dinamiskā “Škoda Scala” un sportiskais “Hyundai i30 Fastback N”. Audzēkņi varēja iepazīties ar komerctransportu un loģistikas aprīkojumu, apskatīt eksotiskus automobiļus, kā arī aplūkot auto piederumus, aksesuārus un mūsdienīgus remontinstrumentus. Īpašu interesi izraisīja iespēja pasēdēt ekskluzīvajās automašīnās un nofotografēties. Tas ir nozīmīgs pasākums ikvienam automīlim un automehāniķim, kurš vēlas profesionāli pilnveidoties, apgūstot jaunas prasmes, smeļoties idejas un zināšanas.

7   8   9

 

 

 

 

 

Izstādes ietvaros tehnikuma audzēkņi varēja vērot Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu meistarības konkursa “Jaunais automehāniķis 2019” finālu, kurā piedalījās arī mūsu Daugavpils tehnikuma audzēknis.

Informāciju sagatavoja: pedagogi Viktors Drelings un Vitālijs Svinarovs