sem school_logo

 

 

Projektu nodaļas darbinieki gūst pieredzi Spānijā

Projektu un ārējo sakaru nodaļas darbinieki laikā no 13. līdz 19.maijam apmeklēja Valensijas koledžu (Spānija), lai iepazītos ar partneru pieredzi VET audzēkņu prakšu organizēšanā, īstenošanā un izvērtēšanā.

IES La Senia koledža jau 15 gadu garumā saviem audzēkņiem nodrošina prakses vietas kādā no Eiropas Savienības uzņēmumiem vai izglītības iestādēm. Iepazināmies gan ar Projektu nodaļas darbu šajā jomā, gan tikāmies ar pašiem studentiem praktikantiem un prakšu vadītājiem. Īpaši emocionāla bija tikšanās ar studentēm Izabelu un Andrea, kuras tikko kā atgriezušās no prakses Daugavpils tehnikumā, kura ilga 9 nedēļas.

1   2   3

 

 

 

 

 

Paiportas municipalitātē piedalījāmies Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projekta dalībvalstu institūciju izvērtēšanas seminārā, kura laikā vienā no radošajām darbnīcām tika dota iespēja tīklošanās pasākumiem VET audzēkņu - praktikantu apmaiņai. Diskusijas laikā, kurā piedalījās partneri no Spānijas, Somijas, Apvienotās Karalistes, Portugāles, Igaunijas un Latvijas, projekta dalībnieki dalījās labās prakses pieredzē par VET audzēkņu- praktikantu sagatavošanu, prakses norisi un izvērtēšanu. Pasākums bija plaši apmeklēts. Tajā piedalījās Valensijas koledžas un citu pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi un vadība. Pasākuma rezultāti tika atspoguļoti vietējā TV un presē.

Interesanti pagāja darba diena EDEM Starptautiskajā Biznesa skolā, kurā nodrošina mūsdienīgas zināšanas uzņēmējdarbības jomā. Moderna un inovatīva studiju un pētniecības vide, gados jauni pasniedzēji, atvērti un kreatīvi studenti, starptautiskās prakses iespējas dažādās pasaules valstīs padara šo izglītības iestādi kā izcilu piemēru citiem. Studenti un pasniedzēji bija ļoti aktīvi, droši, atklāti un emocionāli, kas ir raksturīgs visiem Spānijas iedzīvotājiem. Bez kautrēšanās kontaktējās ar projekta dalībniekiem. Mums bija iespēja vērot studentus un pasniedzējus studiju procesā, kā arī dalīties savā pieredzē. Guvām daudz jaunu ideju, kuras izmantosim savā darbā.

4   5   6

 

 

 

 

 

Valensija ir pilsēta Spānijas austrumos Vidusjūras krastā pie Turjas upes. Trešā lielākā pilsēta Spānijā. Valensija slavena ar savu ultramoderno Santjago Kalatravas projektēto Mākslas un Zinātnes pilsētu. UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauta gotiskā Valensijas Zīda birža. Pilsēta ir pazīstama arī kā jūgendstila centrs. Cauri visai pilsētai vijas liels parku un dārzu centrs, kas iekārtots senas izžuvušas upes gultnē, un pašreiz ir ļoti iecienīts tūristu un pilsētnieku atpūtas un relaksācijas centrs.

Spilgtākie iespaidi pieredzes apmaiņas laikā noteikti saistās ar ieskatu spāņu iekšējā pasaulē, iespēju sajust to ikdienas dzīves ritmu un iemantot vietējo cilvēku uzticību. No sirds pateicamies IES La Senia Projektu nodaļas darbiniekiem Manuelam, Silvijai un Evai par ļoti sirsnīgu uzņemšanu.

7   8   9

 

 

 

 

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Kvalitatīva profesionālā izglītība – pamats nākotnes darba tirgus attīstībai” (Nr.2018-1-LV01-KA116-046842) līdzfinansē Eiropas Savienība.

“Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.”

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa