Skolas soma_LV100-logo

 

 

„Vidzemes dārgumi”

10. un 12. jūnijā programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros mūsu tehnikuma audzēkņi un skolotāji piedalījās ekskursijā Turaidas muzejrezervātā Siguldā ar mērķi iepazīt ekspozīciju, slavenu kultūrainavu un piedalīties orientēšanās spēlē „Tūkstošgades stāsts”, kā arī audzēkņi iepazinās ar nozīmīgām vietām Saulkrastu novadā, apmeklējot Balto kāpu un Zvejniekciemu. Pasākums tika organizēts, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātināt izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, saņemt informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem, kultūras laikmetīgām izpausmēm.

1   2   3

 

 

 

 

 

Turaidas muzejrezervātā audzēkņi tika sadalīti komandās. Katrai komandai iedota maršruta karte, pēc kuras jāsameklē attēlos redzamie objekti dabā un jāatrisina uzdevumi. Objektos bija apslēpti burti, atrodot tos bija jāieraksta kartē un jāizveido vārdi, kas saistīti ar Latvijas vēsturi.

4   5   6

 

 

 

 

 

Veicot uzdevumus, skolēniem bija patstāvīgi jāizlasa informācija, sākot no 17. gs. leģendas par Turaidas Rozi līdz 20.gs. notikušajām pārmaiņām pils parkā. Skolēniem vajadzēja atcerēties notikumus, kas norisinājās Livonijā 13.-16. gadsimtā, hronoloģiski sakārtot notikumus, atrast šaujampulvera izgatavošanas recepti, atrast dzīvos “eksponātus” zivju pagrabā.

Spēles beigās uzvarētāji saņēma diplomus un saldās balvas. Bet pēc tam visi izbaudīja jūrmalas ainavu Saulkrastu novadā.

Informāciju sagatavoja: Dina Ļecka