Pedagogu pilnveides kursi “Mārketinga un loģistikas aktualitātes preču sadalē”

2019. gada 03. oktobrī PIKC Daugavpils tehnikumā notika pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursi “Mārketinga un loģistikas aktualitātes preču sadalē”. Kursu mērķis bija iepazīstināt ar jaunumiem mārketinga un loģistikas jomā. Kursos piedalījās viesi no Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Daugavpils 20.pirmsskolas izglītības iestādes, SIA "Mācību centrs plus" un SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”.

2pn   1pn   3pn

 

 

 

 

 

Sākumā skolotājs Dmitrijs Sirotko dalījās savā iegūtajā pieredzē no dažādām stažēšanās loģistikas nozarē, un informēja par prognozētām loģistikas tendencēm 2016.-2020. g. 21.gs. par jaunu pagrieziena punktu preču sadalē kļuva pakomātu un pasūtījumu izdošanas punktu izveidošana un fulfillment centru attīstība. Tiek uzskatīts, kā drīzumā loģistikas operatori atstās tradicionālos pakalpojumus un pāries pie specializētajiem e-commerce.

Ar lielu interesi klātesošie iepazinās ar SIA Omniva Latvija darbību un dibināšanas vēsturi. Omniva ir plašākais pakomātu tīkls Baltijā, kas nodrošina kvalitatīvu, ātru un drošu servisu preču piegādei un ir pieejams 24 stundas diennaktī. Šobrīd Latvijas Omniva tīklā ir 139 pakomātu, kas izvietoti 57 apdzīvotās vietās Latvijā. Aktīvu diskusiju izraisīja arī praktiskā nodarbība par jauniem mārketinga veidiem un preču pozicionēšanu.

Profesionālās izglītības skolotāja Natālija Žemčugova pastāstīja par digitālā mārketinga pamatiem, t.sk. parādot, kā ar vienkāršiem rīkiem sasniegt vēlamo mērķi.

Profesionālās izglītības skolotājas Olga Iznova un Gaļina Minčenko dalījās pieredzē elektroniskās lietvedības jomā un lietvedības aktualitātēm ikdienas darbā. Visi klātesošie tika iepazīstināti ar tīkla etiķeti un elektroniskā pasta lietošanas principiem, kā arī laika menedžmentu ikdienas darbā.