RIGA COMM 2019

2019. gada 10.-11. novembrī visi interesanti tradicionāli laipni gaidīti uz ikgadējo biznesa tehnoloģiju izstādi un konferenci “RIGA COMM 2019”. Arī šogad mūsu tehnikuma profesionālās izglītības skolotājs Dmitrijs Sirotko ESF projekta “Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” ietvaros apmeklēja starptautisko izstāžu centru Rīgā, kur notika profesionālās kompetences pilnveides seminārs “Nākotnes darba skatuve. Intelekts. Radošums”. Semināra laikā tika diskutēts par tehnoloģiju attīstību nākotnē, inovatīviem risinājumiem uzņēmējiem, kā arī cilvēka lomu tehnoloģiju ērā.

1ds   2ds   3ds

 

 

 

 

 

Astotā tehnoloģiju izstāde un konference norisinājās divas dienas - ceturtdien no plkst.10 līdz plkst.18 un piektdien no plkst.10 līdz plkst.17, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Divās dienās uz piecām skatuvēm desmit pasākumos uzstājās vairāk nekā 100 lektoru un izstādē piedalījās vairāk nekā 100 uzņēmumu no astoņām valstīm.

"Riga Comm" ir ikgadējā biznesa un informācijas tehnoloģiju (IT) nozares izstāde Baltijā, kur uzņēmuma resursu vadības, dokumentu vadības, personāla vadības un drošības sistēmu izstrādātāji un piegādātāji, mākoņpakalpojumu, interneta un digitālā mārketinga pakalpojumu sniedzēji, "web" risinājumu un mobilo aplikāciju izstrādātāji, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) produktu ražotāji piedāvā gatavus un personalizētus risinājumus dažādu nozaru un lieluma uzņēmumiem, pašvaldības iestādēm un organizācijām to efektīvai darbībai.

4ds   5ds   6ds

 

 

 

Robotizēts hokeja treneris, traumas simulators, viedais soliņš, bitēm draudzīgs "dravnieks" un citi pārsteidzoši pašmāju uzņēmumu risinājumi mākslīgā intelekta, viedo sistēmu un digitālās veselības aprūpes jomā bija aplūkojami Baltijas biznesa tehnoloģiju pasākumā "RIGA COMM". Daļa no šiem Latvijas uzņēmumu izgudrojumiem jau guvuši starptautisku atzinību un atrodami arī aizokeāna tirdzniecības milža "Amazon" katalogā. No loģistikas un mārketinga viedokļa īpaši interesanti bija tādu uzņēmumu izgudrojumi kā Strong Point (Vensafe preču izsniegšanas automāti, pašapkalpošanas kases, naudas pārvaldības sistēma), 4BALTIC (viedais soliņš, sols – velosipēda apkopes punkts), AMRO BALTIC (riteņbraucēju plūsmas skaitītāji, marķēšanas termināli, rindu vadīšanas sistēmas).

7ds   8ds   9ds

 

 

 

 

Tā bija lieliska iespēja izpētīt inovācijas uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus, iepazīt industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Baltijā. Atmiņā palika robotizētas iekārtas, Samsung Flip – interaktīva tāfele, pirkumu saņemšanas stacija. Iegūtas zināšanas lieliski noderēs audzēkņu redzesloka paplašināšanai, mācību programmu izstrādei, kā arī ļaus rosināt un aktivizēt audzēkņu interesi par jaunām tehnoloģijām.

Informāciju sagatavoja: Dmitrijs Sirotko