ESF logo_color_2017

 


Ražīga karjeras iespēju diena

18. oktobrī ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros norisinājās divi karjeras attīstības atbalsta pasākumi: “Design isle” un “Karjeras iespēju diena”. 56 dažādu specialitāšu tehnikuma audzēkņi kopā ar skolotājiem Olgu Bazarovu, Ludmilu Lukjansku, Oksanu Kartašovu un pedagogu karjeras konsultantu devās uz Rīgu.

1    2    3






Tur Starptautisko izstāžu centrā Ķīpsalā mūsu audzēkņu pirmā grupa apmeklēja dizaina izstādi "Design Isle 2019". Pasākums bija sagatavots tiem, kuri plāno īstenot savu karjeru radošā sfērā, vai tieši dizaina nozarē, ar mērķi izpētīt nozares uzņēmumu spektru, iepazīt potenciālos darba devējus un karjeras iespējas nozarē; iepazīt dizaina industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Austrumeiropā.

4    5    6






Tā bija iespēja redzēt, ka arī Baltijā cilvēki var attīstīt savu karjeru radošā sfērā.

Vairāk par 80 Baltijas dizaina uzņēmumiem, profesionāliem un studentiem piedāvāja iepazīties un izbaudīt rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus, un ar to iegūt motivējošo iespaidu. Mūsējiem tas izdevās. Ceram, ka drīz viņi dalīsies ar saviem radošiem sasniegumiem.

Pēc dizaina izstādes pirmā grupa pievienojas otrai Latvijas Universitātē, kur 13. reizi notika uzņēmumu izstāde "Karjeras iespēju diena 2019".

Lai gūtu informāciju par karjeras perspektīvām Latvijas uzņēmumos un veiksmīgāk izvēlēties iespējamo studiju virzienu, mēs apmeklējam šo izstādi jau trešo gadu.

Ar prieku novēroju, ka audzēkņi aktīvi meklēja informāciju par darba un prakses iespējām, piedāvāja savu kandidatūru sarunās ar darba devējiem un apsprieda savas dzīves mērķu sasniegšanas iespējas. Īpaši aktīvi bija mūsu 4. kursa Klientu apkalpošanas speciālisti un 1. kursa Loģistikas darbinieki.

Bet no uzņēmumiem vislielāko iespaidu atstāja MSC (Mediterranean Shiping Company) kompānija, kuru mēs plānojam apmeklēt nākamajā mēnesī.

Katrs „Karjeras iespēju dienas” pasākumu apmeklētājs saņēma bukletu “Karjeras ceļvedis”. Bukletā tika sniegta gan informācija par visiem „Karjeras iespēju dienas” dalībniekiem, gan arī dažādi ieteikumi tiem, kas apzināti plāno un attīsta savu karjeru. Ja Jūs esat viens no tiem, Karjeras ceļvedi var iepazīt šeit: https://issuu.com/universitate/docs/kid2019

Paldies visiem par konstruktīvu attieksmi pret pasākumu un par aizpildītām anketām!

Informāciju sagatavoja: Olga Bazarova