ESF logo_color_2017

Karjeras atbalsta pasākums „Gudrs ceļš”

Projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros š.g. 07. novembrī tika organizēta ekskursija uz Rīgu, lai apmeklētu MSC SHARED SERVICE CENTER, otras lielākās pasaulē konteineru pārvadājumu kompānijas pārstāvniecību. Mūsu mērķis bija ekskursijas uz lielu kravu pārvadājumu uzņēmumu laikā dot audzēkņiem iespēju iepazīt tajā strādājošās profesijas un darba ikdienu. Pateicoties ļoti atvērtiem uzņēmuma pārstāvjiem, izdevās apspriest gan uzņēmuma darbības principus, gan prasības darbiniekiem, gan prakses un darba iespējas. Pasākumā piedalījās „Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” , „Loģistikas darbinieks” un „Klientu apkalpošanas speciālists” programmu 33 audzēkņi.

3    4



 

 

 

Ekskursijas sākumā bija organizēta informatīvā prezentācija, kuru novadīja Latvijas pārstāvniecības vadītājs Rodions Širjajevs. Prezentācijas gaitā audzēkņiem un profesionālo priekšmetu skolotājiem Olgai Iznovai un Gaļinai Minčenko bija lieliska iespēja uzzināt uzņēmuma attīstības vēsturi, izprast tā darbību, struktūru, attīstības stratēģijas un uzdot interesējošos jautājumus uzņēmuma pārstāvjiem.

Piemēram, mēs uzzinājām, ka Mediterranean Shiping Company (MSC) ir ģimenes kompānija ar galveno ofisu Šveicē. Tai pieder 510 kuģi, strādājoši 200 virzienos starp 155 valstīm. Kompānijā nodarbināti 70 tūkstoši cilvēku. Kompānijas pārstāvji akcentēja savas vērtības, kuras orientēja gan kompānijas, gan katra atsevišķa darbinieka darbību. Starp tiem ir Passion (Kaislība), Continuous Evolution (Nepārtraukta attīstība), Care for people (Rūpes par cilvēku), Equal opportunities (Vienādas iespējas) un Family spirit (Ģimenes gars) – tas viss palīdz būt efektīvam, modernam un iegūt cieņu un uzticību no cilvēkiem, no kolēģiem un klientiem.

1    2






Pēc tam audzēkņi iepazina kompānijas Finansiālās, Juridiskās, Loģistikas un IT nodaļu darbību, parunāja ar nodaļu vadītājiem un darbiniekiem. Ar Mihailu Farbtuhu uzzināja dažādus tehniskus jauninājumus loģistikā. Kā arī pārbaudīja savas ekonomiskās ģeogrāfijas un angļu valodas zināšanas tematiskā spēle.

Milzīgs paldies MSC pārstāvei Lilitai Večerskai par pasākuma organizēšanu un dāvanām!

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs