Daugavpils tehnikuma audzēknes apgūst praktiskās iemaņas Portugālē

Programmas Erasmus+ projekta “Eiropa Daugavpils tehnikumā. Daugavpils tehnikums Eiropā” (Nr. 2019-1-LV01-KA116-060226) ietvaros no šī gada 11. novembra līdz 1. decembrim Daugavpils tehnikuma audzēknes Irīna Šatreviča (TS-41), Elīna Baranovska (FR-21), Emīlija Matvejeva (FR-21) un Jekaterina Dorošķeviča (FR-21) bija devušās uz Lisabonu (Portugāle), lai papildinātu savas praktiskās iemaņas un zināšanas tērpu izgatavošanā un friziermākslā. Mūsu audzēknes šajā atbildīgajā uzdevumā pavadīja skolotāja Jūlija Plečkena.

1    2







 

 


Irīna šo 3 nedēļu laikā strādāja “Companhia das Agulhas”, kur prakses laikā pastiprināta uzmanība tika pievērsta darbam ar šujmašīnu, kā arī rāvējslēdzēju un dažādu pogu izmantošanai tērpu darināšanā un ne tikai.

3    5



 



Savukārt friziermākslas apguvējas Elīna Baranovska un Emīlija Matvejeva praktiskās iemaņas papildināja frizētavā “Prazeres Araújo Cabeleireiros” , bet Jekaterina Dorošķeviča – salonfrizētavā “Espaço 66”. Prakses laikā meitenēm bija iespēja vērot, kā tiek organizēts darbs frizētavās Portugālē – jānorāda, ka portugālietes uz frizētavām dodas regulāri, vidēji reizi nedēļā, lai jomas speciālistiem uzticētu pat visvienkāršākās matu kopšanas procedūras, pat tādas kā matu mazgāšana, kas mums šķiet normāla ikdienas darbība, kas ir veicama mājas apstākļos.

4    6






 

 

 

 




 

Meitenes palika apmierinātas gan ar prakses norises vietu, gan arī apgūtajām un pilnveidotajām praktiskajām iemaņām, kas viņām noteikti noderēs turpmākajā profesionālajā darbībā.

Sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa