“Tikšanās ar nozaru profesionāļiem un dažādu profesiju pārstāvjiem 2019” (Loģistikas nozare)

Šī gada 22. novembrī PIKC “Daugavpils tehnikums” Mendeļejeva ielas mācību korpusā notika pieredzes apmaiņas un profesijas izzināšanas seminārs “Transporta pārvadājumu komercdarbinieks” un “Loģistikas darbinieks” mācību grupām. Pasākumā piedalījās Jeļena Seļicka, muitas deklarants un loģistikas pakalpojumu speciālists. Semināru organizēja Audzēkņu līdzpārvaldes Iniciatīvās grupas vadītāja Arīna Ozerska un profesionālās vidējās izglītības skolotājs Dmitrijs Sirotko.

1 f    2f    3f






Pasākuma mērķis bija izzināt audzēkņu izvēlētās profesijas būtību un specifiku, kā arī dot audzēkņiem priekšstatu par darba un izaugsmes iespējām, pabeidzot mācību iestādi. Pasākuma dalībnieki bija PIKC "Daugavpils tehnikums" TT un LD grupu audzēkņi, kā arī citu grupu audzēkņi. Pasākuma gaitā audzēkņi uzzināja par profesijas realitāti, stūrakmeņiem un aktualitāti mūsdienās, kā arī uzdeva jautājumus par to, kā iespaidot darba devēju un kā izveidot kontaktu ar darba kolektīvu. Trīs stundu laikā Jeļena Seļicka un Dmitrijs Sirotko dalījās savā praktiskajā pieredzē muitas, loģistikas un komercdarbības jomās, lai radītu audzēkņiem adekvātu un skaidru priekšstatu par mūsdienīgām attīstības tendencēm transporta pakalpojumu sektorā. Īpašu uzmanību Jeļena Seļicka pievērsa darbiniekam nepieciešamām kompetencēm un dzīves vērtībām, kuras jāattīsta jau mācību laikā: kritiskā domāšana, radošums, iniciatīva, spēja identificēt un izmantot iespējas, taisnīgums, ētiskums, solidaritāte, atbildība u.c.

4f    5f    6f





Mūsdienīgs izglītots "jauns" cilvēks, profesionālis, students ir tas, kurš klausās un "dzird" citus, kurš ir elastīgs un mainās kopā ar laiku, ir aktīvs, atzīst savas kļūdas, tiecas pēc kaut kā jauna, pastāvīgi mācās "savās" un ar to saistītajās jomās, spēj būt objektīvs attiecībā pret sevi un citiem.

 Profesionalitāti, tāpat kā autoritāti, nopelna reālas lietas. Sākumā tas nav redzams, bet tā sēklas aug no jūsu godīguma, pieklājības, apņēmības, pašdisciplīnas, morāles.

Iegūtās zināšanas un iemaņas audzēkņiem palīdzēs veidot konkrētu un striktu izpratni par savas izvēlētās profesijas specifiku, tiesībām un pienākumiem darba vietās, kas turpmāk palīdzēs justies pārliecinātam savā profesionālajā izaugsmē.

Pateicamies Jeļenai Seļickai par ļoti interesantu, aizraujošu un noderīgu semināru mūsu audzēkņiem.

 “Nevar iemācīt visu, kas jums jāzina, skolotājs var darīt tikai vienu - norādīt ceļu.”  (R. Oldingtons)

Informāciju sagatavoja: Audzēkņu līdzpārvaldes Iniciatīvās grupas vadītāja Arīna Ozerska un profesionālās vidējās izglītības skolotājs Dmitrijs Sirotko