Konkursa “Valodnieciskā kafejnīca” nolikums

Konkursa mērķis: Attīstīt valodas, sociālo kompetenci, publiskās runas iemaņas, prezentēšanas prasmi. Attīstīt tādas caurviju kompetences: sadarbība, jaunrade, pašiniciatīva, mācīšanās mācīties, kritiskā domāšana.

Valoda kafe

Idejas vispārīgs apraksts: Lai svinētu Dzimtās valodas dienu kopā ar jauniešiem, sajustu lepnumu par savu valsti un valodu, Latviešu valodas MK aicina uz tikšanos audzēkņus un skolotājus no profesionālās izglītības iestādēm. Darba gaitā audzēkņi veidos valodniecisko kafejnīcu, iepriekš izlozējot ievirzi kādā valodas jomā. Audzēkņi darbosies komandās, katrai komandai būs savs uzdevums, kas saistīts ar dažādiem valodas jautājumiem (barbarismi, apvidvārdi, frazeoloģismi, sarunvalodas vārdi, termini, vecvārdi, salīdzinājumi, antonīmi, epiteti, īpašvārdi, salikteņi, okazionālismi). Noslēgumā katra grupa prezentēs savu veikumu citām grupām un žūrijai (prezentēšanas ilgums nepārsniedz 3 minūtes).

Vērtēšanas kritēriji: Darba atbilstība uzdevumam, gramatika, oriģinalitāte, vizuālais noformējums, prasme prezentēt.

Konkursu rīko: PIKC “Daugavpils tehnikums” latviešu valodas metodiskās komisijas skolotāji

Konkursa norises laiks un vieta: 2020. gada 20. februāris (14.02.2020.- pēdējā pieteikšanās diena), Strādnieku ielā 16 plkst. 14.00

Konkursa dalībnieki: profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi (3 audzēkņu komanda, ko veido latviešu valodas skolotāja). Pieteikt komandu elektroniski var uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi “Valodnieciskā kafejnīca” vai jāiesniedz personīgi Mendeļejeva ielā 1, 109. kab. Jānorāda izglītības iestāde, grupa, audzēkņa vārds, uzvārds, skolotāja vārds, uzvārds.

Konkursa vērtēšanas komisija:

Komisijas priekšsēdētāja: PIKC “Daugavpils tehnikums” latviešu valodas metodiskās komisijas vadītāja Inita Karabekova.

Komisijas locekļi: PIKC “Daugavpils tehnikums” latviešu valodas un literatūras skolotāji, viesu pārstāvis.

Konkursa rezultāti:

Konkursa rezultāti tiks publicēti PIKC “Daugavpils tehnikums” mājaslapā www.daugvt.lv divu nedēļu laikā pēc konkursa norises.

Apbalvošana: Diplomi nominācijās.

Papildu informācija:

Jautājumus par konkursa norisi, kā arī darba uzdevumu precizēšanai nepieciešamos jautājumus rakstīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.