ESF logo_2017



Karjeras attīstības atbalsta pasākums “Skola 2020”

28.februārī Rīgā, Starptautiskā izstāžu centrā, norisinājās nozīmīgākais izglītības pasākums Latvijā – starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2020”. Un mūsu audzēkņiem kopā ar skolotājiem Tamaru Jegorovu, Oļegu Ostrovsku un Dinu Ļecku, pateicoties ESF projektam Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes”, izdevās to apmeklēt. Tā bija lieliskā iespēja iepazīties ar atzītākajām un jaunākajām mācību programmām Latvijā un ārvalstīs; parunāties ar izglītības iestāžu pārstāvjiem un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem; uzzināt visu par studiju kredītiem; piedalīties aktivitātēs un konkursos un precizēt savas tālākizglītības plānus.

a1    a2    a4






Izstādē šogad piedalījās 105 dalībnieki no 14 valstīm – ASV, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Īrijas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Somijas, Šveices, Ungārijas un Vācijas.

Lielu mūsu audzēkņu interesi izraisīja tehniski bagātās RTU un TSI ekspozīcijas, Novikontas jūras koledžas kuģu simulatori un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas stends ar mūsdienu ieročiem un karavīru ekipējumu.

Audzēkņi pievērsa uzmanību arī dažādām vasaras valodas nometnēm un ārvalstu (Lielbritānijas, Vācijas, Francijas) izglītības iestāžu ekspozīcijām. Ar visiem bija iespēja apspriest gan mācību saturu, gan finansiālus jautājumus, un prieks, ka daudzi mūsu audzēkņi izmantoja šo priekšlikumu.

Jaunieši aktīvi iztaujāja mācībspēkus un studentus par jaunajām studiju programmām, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm. Tāpat jaunieši aktīvi izmēģināja dažādu profesiju meistarstiķus, tikās ar karjeras konsultantiem, apmeklēja izzinošus seminārus un prezentācijas.     

Ar īpašu prieku novēroju, ka daži no audzēkņiem interesējās par iespējām apgūt retas un sarežģītas specialitātes.

Izglītības izstāde “Skola” ir ikgadējs pasākums, tāpēc visiem interesentiem, visiem domājošiem par tālākizglītību, jāsaplāno izstādes apmeklēšana nākamajā gadā. Informāciju par izglītības iestādēm Jūs varat atrast bibliotēkā vai pie pedagoga karjeras konsultanta (Strādnieku korpusā, 204.kabinetā).

Sekojiet līdzi sociālajos tīklos: www.facebook.com/izstade.skola, www.twitter.com/izstade_skola un www.instagram.com/izstade_skola

Informāciju sagatavoja: skolotāja Dina Ļecka