ESF logo_2017



“RTU Karjeras diena 2020”

Lai uzzinātu savas iespējas un precizētu savu karjeras ceļu, mēs bieži sapņojam par iespēju parunāt ar reālo firmu pārstāvjiem. Bet tas nav tik grūti, ja jūsu kalendārā atzīmēta RTU karjeras diena!

Šogad lielisku iespēju precizēt vai atrast savu karjeras ceļu ieguva 46 mūsu tehnikuma audzēkņi, kuri 6. martā kopā ar skolotājiem D. Ogorelovu, A. Minčonoku un pedagogu karjeras konsultantu devās ekskursijā uz Rīgu, lai ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros apmeklētu Starptautiskajā izstāžu centrā 17. uzņēmumu izstādi “RTU Karjeras diena 2020”.

1    2    3






Ikviens apmeklētājs varēja personīgi uzrunāt interesējošo uzņēmumu, iepazīties ar tā pārstāvjiem, uzdot sev interesējošos jautājumus, izzinot karjeras un prakses iespējas. Uzņēmumi sagatavoja īpašus pārsteigumus interesentiem – atraktīvas aktivitātes, konkursus un saistošus testus. Bija iespēja apmeklēt dažus karjeras aspektiem veltītus izzinošus seminārus.

Izstādē audzēkņi sastapa vairāk nekā 116 uzņēmumu pārstāvjus no 40 dažādām nozarēm. Vispopulārākie mūsu audzēkņu vidū bija tādi uzņēmumi kā AS “Sadales tīkls”, “Accenture”, “MSC Shared Service Center Riga”, “Mikrotik”, “EMERGN”, “C.T.Co”, “Rimi” un “Wizz Air”. Iedvesmoja arī piedāvājumi mūsu “dzelzceļniekiem” no kompānijām “Fima” un AS “Pasažieru vilciens”.

Katrs pasākuma apmeklētājs saņēma informatīvu izstādes katalogu, kurā prezentēti visi dalībnieki: firmu apraksti, darbības nozare, iesaistīšanās iespējas, noderīgas studiju programmas, kas interesē konkrētu uzņēmumu, kontakti un karjeras pozitīvais piemērs. Visus interesentus lūdzam jautāt šo katalogu mūsu tehnikuma bibliotēkā.

Informāciju sagatavoja:  pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs