ESF logo_2017



“Ēnu diena 2020” karjeras atbalsta projekta ietvaros

12. februārī visā Latvijā notika “Ēnu diena 2020”. Arī Daugavpils tehnikuma audzēkņi aktīvi piedalījās, lai iegūtu sev jaunu nodarbinātības pieredzi, iepazītu profesiju pārstāvju darba ikdienu, darba specifiku, kā arī izmēģinātu savas iemaņas un pārbaudītu savu interesi par novērotā speciālista darbu.

 1    3    4

 





Šogad desmit (divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā!) tehnikuma audzēkņi izmantoja ESF projekta Nr.8.3.5.0./16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” finansējumu un pavadīja Ēnu dienu ārpus Daugavpils.   

Tradicionāli Ēnu dienas pasākumos ļoti aktīvi piedalās mūsu lokomotīvju saimniecības tehniķi. Šogad Emīls Jansons ēnoja dīzeļvilciena mašīnistu, bet Sandis Markunaitis un Reinis Lauskis iepazina ritošā sastāva dīzeļdzinēju mehāniķa profesiju AS "Pasažieru vilciens". Puišiem ir labas perspektīvas, jo “Pasažieru vilciens” 2021.gada pavasarī iegūs 25 jaunus elektrovilcienus no Čehijas. Un līdz ar to kompānija plāno nopietni paplašināt elektrovilcienu mašīnistu štatu. Ceram, ka tādas perspektīvas pamudina audzēkņus vel labāk attīstīt savās profesionālās prasmes.

5    6    7


 

 



Vēl aktīvākie šogad bija pirmkursnieki no LD grupas. Un ja vieni izmantoja iespēju iepazīt savas profesionālās perspektīvas: Sprūža Adriāna ēnoja Loģistikas speciālistu „Kurbads un KO” SIA, Zarubina Viktorija un Tuliša Arīna - Mobilo ierīču loģistikas komandas vadītāju „Bite Latvijā”; tad citi nodemonstrēja vēl lielākas ambīcijas. Tā Valērija Greibo ēnoja Iestādes vadītāju Valsts robežsardzes Galvenajā pārvaldē, bet Kokina Kristīne pasākuma laikā kļuva par Vecākas ekspertes ēnu Ekonomikas ministrijā!

Drošāki bija PR-11 un TT-21 grupu audzēkņi. Viktorija Matule piedalījās Ēnu dienas pasākumos Valsts policijas koledžā, kur ēnoja koledžas direktoru. Anastasija Rumjanceva izmēģināja SIA „Rēzeknes namsaimnieks” valdes locekļa krēslu. Ņikita Kobcevs ēnoja Gaisa satiksmes vadības dispečeru „Havas Latvijā”, bet Jefimovs Dmitrijs - Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju.

8    9






Arī citi lietderīgi pavadīja ēnu dienu. Deniss Konstantinovs (VKV-31) domā par izmaiņām karjerā - iepazina mēbeles galdnieka profesiju Ogres tehnikumā. Gribute Valerija (TT-31) plāno karjeru, kas saistīta ar skaistuma nozari, un līdz ar to novēroja SIA "Arbor Medical Korporācija" salonveikala administratora darbadienu.

Paldies skolotājam Dmitrijam Sirotko par palīdzību audzēkņiem pieteikumu noformēšanā. 

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs