Starptautisks seminārs „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos”

2012. gada 30. augustā Rīgā notika ESF projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” ietvaros organizēts starptautisks seminārs „Reformas Latvijas izglītības konkurētspējai”, ko apmeklēja DVT izglītības metodiķe Jeļena Dideviča.

Semināru atklāja Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš izklāstīja reformu īstenošanas plānu vispārējās izglītības konkurētspējai (prezentāciju var apskatīt mājas lapā www.pedagogiem.gov.lv). Uzrunu turpināja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece – Izglītības departamenta direktore Evija Papule, atklājot reformu iniciatīvu iespējas 2012./2013. mācību gadā. ESF projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” vadītāja pienākumu izpildītāja Ineta Īvāne stāstīja par pedagogu profesionālās darba kvalitātes novērtēšanas sistēmu. Reformu īstenošanas plāna rezultātus vispārējā izglītībā prezentēja arī darba grupas. Ar interesantām lekcijām uzstājās teātra režisors un aktieris, pasniedzējs Gordons Pouds no Lielbritānijas teātra organizācijas „Cap-a-Pie”, filozofijas maģistre, režisore un pasniedzēja Krista Burāne no radošās apvienības „Nomadi”, Microsoft Centrālās un Austrumeiropas Izglītības risinājumu speciālists Teo Milevs.

Jaunais mācību gads ir cerību pilns, līdz ar to arī turpmāk meklēsim gan individuālus, gan lokālus, gan arī valstiskus mērķus un ceļus, kā tos vislabāk sasniegt Latvijas izglītības sistēmas konkurētspējas veicināšanai.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Dideviča