Profesionālā pilnveide

Vācu valodas skolotājas Jeļena Sardiko un Ļubova Deļmuhamedova Comenius programmas ietvaros piedalījās starptautiskā seminārā „Metodika un didaktika vācu valodas kā svešvalodas apmācībā kultūras, vēstures un ekonomikas jomā” („Deutschland (D), Österreich (A) und die Schweiz (CH) – Endlich durchDACHt!“).

Seminārs notika laikā no 2012. gada 1.-22. jūlijam trīs valstīs – Vācijā, Šveicē un Austrijā, kas deva iespēju iepazīt kultūrvēsturiskās tradīcijas šajās valstīs, kā arī šo valstu valodas, ekonomisko un politisko attīstību un perspektīvas.

Semināra dalībnieki bija vācu valodas skolotāji no Latvijas, Bulgārijas, Čehijas, Spānijas, Dānijas, Ungārijas, Itālijas, Lietuvas, Horvātijas, Polijas, Rumānijas, Austrālijas, Bosnijas, Mongolijas, Indijas, Krievijas, Serbijas, Kosovas, Gruzijas.

Semināram bija pārdomāta un interesanta programma: vācu valoda, valodas daudzveidība un tās variācijas Austrijā, Vācijā un Šveicē; starpkultūru kompetence, inovatīvas idejas vācu valodas pasniegšanas metodikā; Austrijas, Vācijas un Šveices valodas politika, kultūra, vēsture un politika.

DACH 288   DACH 5308   IMG 3807

Semināra norises laikā tika izmantotas daudzveidīgas apmācības formas un metodes: lekcijas un praktiskās nodarbības- radošās darbnīcas, prezentācijas, darbs grupās, ekskursijas, darbs ar radioprojektu, kas ietver pētījumus kultūras un sabiedriskās dzīves jomā un interviju veidošanu; pieredzes, ideju un viedokļu apmaiņa starp vācu valodas pasniedzēju no dažādām valstīm.

Centrālo vietu seminārā ieņēma tādi metodoloģiskie jautājumi ka starpkultūru kompetences pasniegšanas koncepcija, inovatīva vācu valodas pasniegšanas metodika, teātra un muzeja pedagoģija. Aktivitātes laikā tika organizētas ekskursijas pa pilsētām un muzejiem.

Seminārs deva iespēju iegūt inovatīvo pieredzi vācu valodas pasniegšanā, izmantojot starpdisciplināro sasaisti, stiprināt un attīstīt sadarbību ar kolēģiem no Eiropas un pasaules valstīm turpmākajai iespējamai līdzdalībai starptautiskajos projektos.

Trīs intensīvas un interesantas nedēļas 142 mācību stundas laikā sagādāja prieku, pieredzi un kompetenci.

Informāciju sagatavoja: Jeļena Sardiko, Ļubova Deļmuhamedova